För 119 år sedan…

 

Untitled-Scanned-87

Idag för 119 år sedan föddes en liten flicka Gunhild Henrietta Johanna Karlsdotter, kbfd i Sorsele församling. Min fina mormor. En stor personlighet. Hon dog på min födelsedag 22/6 1994  ett halvår innan hon skulle fylla 100 år.  Min mamma berättade nyligen att mormor de sista åren började varje dag med att dricka en liter vatten, uppenbarligen en framgångsrik hälsokur för ett långt och friskt liv – om man ska se på henne i alla fall. Likaså sov hon och morfar året runt med fönstret på glänt, oavsett hur kallt det var. Idag kan jag se hur vissa av mormors anletsdrag, likasom hennes spirit återkommer i  ett av mina ljuvliga barnbarn. Härligt att se!

2 kommentarer

    • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

      Kära syster! Jag hittade den in en inscannad bildmapp med beteckningen 1987. vet ej om det stämmer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>