Oleum Basileum

Oleum Basileum låter som en magisk trollformel, och en magisk formula kan man nästan säga att den är. Den fanns en gång i barndomsapoteket men jag fick åter nöjet att uppleva den hos min kära syster Ellen härom kvällen när jag skulle övernatta i Stockholm genomförkyld och med en hosta som fick mina mederesenärer att fly mig. Syster Ellen är ingen sjukvårdsmänniska även om det låter så. Hon är bara en av mina underbara systrar som begåvats med ett stort mått av människokärlek serviceanda och välvilja. Dessutom är hon både god och klok och inte bara min syster utan också min f d svägerska.

Jag fick ett kungligt mottagande hos henne på mitt första besök i deras nya hem i huvudstaden. God mat och dryck samt en fin kväll i minnenas tecken. Förutom gamla fotoalbum tog hon fram sin ständiga följeslagare ut apotekslådan – Oleum Basileum som hjälpt hennes täta bihålor så många gånger. Jag misstänker starkt att priset vi syskon fått betala för våra söta små uppnäsor är att det är extra trångt och slingrigt där inne – alternativt att det regnar in oönskade partiklar och bacillusker som ger fin grogrund för bihålebesvär och förkylningar.

Nu stod jag snart med huvudet handdukstäckt lutad över ett fat med hett vatten och några av de magiska dropparna. Lika envetet som spermien till ägget sökte sig de aromatiska ångorna in i de tätaste av skrymslen och gav nästan omedelbar lindring för mitt värkande huvud.

Vid avfärd fick jag till och med flaskan med mig – samt en termos hett the och några fina visdomsord på vackra kort. Kära syster. Du är speciell, och gjorde min väg lättare att gå för en stund <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.