Varde ljus!

Hallmattan är på plats och elektrikern installerar efter alla konstens regler modernare och säkrare grejer. Snart är det slut på snavandet över skarvsladdar och jag gör vågen i smyg här. En ny takkrona till solskensrummet är på väg men den hinner nog tyvärr inte komma innan jul. Nåväl. De levande ljusen, brasan och adventsstakarna sprider sitt ljus och räcker gott och väl för att skapa julstämning. Jag har nog aldrig bakat så lite som i år. Men det får bli ett par sorter till i morgon innan sonen kommer.

R har fått deadline på att bära bort verktygsupplaget som brett ut sig i hela köket under de senaste veckornas arbete. Kl 16 i morgon ska de vara bortplockade, för imorgon kväll börjar julen – om jag får råda. Under julen får vi ha skygglapparna på och inte se det halvfärdiga utan rikta blickarna på allt det fina istället. Butiken är visserligen öppen på tisdag. Men därefter ska jag ägna mig åt att umgås och julmysa på heltid i åtminstone dagarna 2 tillsammans med mina 3 killar, fiska umgås och glögga. Kruxet blir nog att få med R på ledighetsnoterna. Det är inte riktigt hans grej. Men i värsta fall får jag väl ta fram silvertejpen. Den glittrar så fint till jul och skulle göra sig bra mot storstövlarna.

2 kommentarer

  1. Allan Karlsson

    Gunnel, jag vill gärna visa dig på en bok jag har och författarna som jag träffat. Boken heter Englas skafferi och det handlar om mycket som jag tror du borde ha glädje av.
    Här en epostadress: ”Ingrid Hoelstad-Englas skafferi”
    Du kan skriva till henne så får du veta mer om boken och adress till förlaget i Småland. Boken kostar 220:kr. plus frakt men köper du fler så är det fraktfritt.
    Det märkliga med denna ok att det är verklighet helt igenom, deras resor till Nya Zeeland och vad de gjort i Sverige hittills, de är hela familjen där nu och kommer hem i vårdagar är det sagt. Familjen består av fyra personer, Ingrid, Ola och deras två barn.
    Ville visa er på detta och om ni tror det är något att satsa på så köp flera böcker.
    Vad jobbade de med här undrar du, surdegsbakning, café och en hel del annat den gamla skolan de köpte för 11 år sedan, Den har de sålt och fortsätter med jobbet över internet. Vad de gör nästa sommar här hemma det är de nog inte riktigt klara på ännu men jag undrar om det blir surdeg då också men i nytt hus? Om du vill Gunnel så ta kontakt med dem hälsar Allan Karlsson i Vagnhärad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.