Du kommer att klara det. Livet.

Tittade härom dagen på den senaste gamla tv-reprisen från Umeåprogrammet Hela kyrkan sjunger. Med 35 års distans och lite blandade känslor. Jag minns hur vi övade och övade sångerna. Jag känner igen många ansikten som flimrar förbi, minns några namn, och ler igenkännande åt mina körkompisar och de extra kära som ännu finns i mitt liv och förundras lite över hur bra det ändå låter fast så lång tid har gått. De var verkligen duktiga Rolf och Margit som kunde få en vanlig kör med amatörsångare och musiker att låta så pass bra.

Jag ser med blandade känslor mig själv i ett annat liv för ca 35 år sedan. En ung tvåbarnsmamma, söt men lite vilse i pannkakan. Egentligen ser jag ett vuxet barn. Tänk om man kunde få dejta sig själv en timme och samtala om livet då och nu. Jag skulle stryka mig själv ömt över ryggen, strax ovanför behåbandet (där jag menar att själen sitter) och säja – att du kommer att klara det Gunnel. Livet. Även om det kommer att gunga ibland, så kommer det att bli bra.

2 kommentarer

  1. michael forsberg

    Hej!Jag kan rekommendera att gå in på nätet och läsa ett längre citat,dikt,kalla det va du vill men den säger allt,tycker jag.Har själv en stor affisch i sovrummet på den.Den skänker mej mycket glädje,hopp och förtröstan. Den heter Footprints,den finns nog på svenska ochså Fotspår i sanden.Den är värd att titta på. Önskar er allt gott i vykortet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.