Frusna maränger

leos

toppen

toppen1

Spak mör lite stelbent men oerhört harmonisk klev jag igår ur storstövlarna efter 9 timmar ute i fjällnaturen. Vi hade stakat det sista av lederna tikllsammans med ett par trogna Sandvikare Sven och Marietta och efter detta så fiskade jag så länge jag orkade denna ”lediga måndag”. Man vill ju nästan inte gå in. En ordentlig fiskpåse blev dagens fångst, men inga dramatiska storleksrekord sattes. Så blev det ullfrottetango till efterrätt och nya friska tag idag, denna blåsiga tisdag. Några förmiddagstimmar på sjön räckte för min del innan jag gav upp. Fisken var svårflörtad. En riktigt god varm gröt efter detta lägger sig som bomull kring hjärtat enligt ett av mammas kloka ordspråk. Efter en blåsig och grinig morgon ute på isen värms jag så sakta upp. Inifrån av gröt och nykokt kaffe. Utifrån av storkoftan och lillvovven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>