Från mörker till ljus

P1000575

P1190680

P1000566

Så är den i antågande – den vackra årstid som fyller mig med så blandade känslor. Det jag älskar med förvintern är ljuset, de magiska metallicfärgerna, norrskenet månen och isen. Innan motorljuden kommer och skär sönder tystnaden.

Ljuset som infinner sig, trots att årstiden är så mörk och gör att det nästan kan vara dagsljus mitt i natten. Gryningsrosa och skymningsblått är de vackraste av färger.

Vad mig anbelangar – snömassorna kan jag vara förutan ett par månader till – förutom de första två decimetrarna. Nu väntar jag bara på isläggningen. Tänk att få borra det första hålet på den första isen och invänta rödingnapp. Det är ren och skär lycka.

Som med livet – alla tider har sin egen tjusning bara man rustar sig ordentligt.

Här några bilder från tidigare vinterpremiärer här i vykortet. Mitt vackra ”hemma”. Sandvikens Fjällgård. Arjeplogsfjällen.

4 kommentarer

 1. Birgitta

  Vilka underbara bilder! Håller med dig om njutningen av nysnö som lyser upp, frosten i de kala björkarna som skapar så fint sken och även om jag inte fiskar så förstår jag njutningen av det första pimpelhålet för vintern.ha en skön söndag och tack för dina fina bilder och texter????✨❄️☃️

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   Tack Birgitta din härliga uppmuntrande inställning. Du är en glädjespridare <3

 2. Krister Skarin

  Berättade för en jaktkompis om bloggen.
  Hans dam hade försvunnit in i datorn en hel kväll.
  Hon måtte ha en suverän kamera kommenterade han.
  Jag svarade att, bra kamera är nog viktigt att ha.
  Men det måste vara någon som paketerar verkligheten i bilder och text som Gunnel för att det ska bli förståeligt.
  /Krister

  • Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

   :) Tack Krister! Försöker förkovra mig vartefter. Såå roligt att fota, och med bilden föds oftast tankar – en text eller reflektion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>