Grönskande salar

P1290384

P1290391

P1290320

P1290359

Det händer något i mig, i hela min existens, under denna gröna grönskande årstid som livar upp, ger frid och fröjd på så många sätt. Som igår när vi färdades i båt upp längs Mierkenisjåkkå med vänner.  Drev ned tillbaka hem, och fikade under tiden. Stilla frid, blanka höljor och kristallklart vatten  som vi drack i våra kåsor.  Fåglarna som hade sina bon längs älvbrinken blev lite oroliga men lugnade sig då vi passerat.

På kvällen en biltur till Guckuskostället. Fjällvråkboet i närheten verkade obebott i år. Märkligt, då det verkar vara en optimal boplats i den knotiga tallens topp. Några myggor har anlänt men störde ej nämnvärt.  Grönska, vattnet, fjällen och snöfläckarna – allt tillhopa är mättat av skönhet. Och så blommorna på det. Guckoskon, lappljungen och hjortonblommorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>