Och inget blir som förr

mams

Ett långt rikt liv är till ända. 95 år fick min fina mamma leva innan hon lämnade jordelivet. Rik främst på andra saker än de materiella lämnade denna lilla kvinna ett stort avtryck i våra hjärtan och liv. Hon var omgiven av oss barn med respektive, många barnbarn och barnbarnsbarn, systrar, goda vänner grannar och släktingar då vi farväl i Björksele kyrka den vackraste sommardagen. En dag fylld av vemod och saknad, men mest av glädje och tacksamhet för vad hon fått betyda för oss. Den vita kistan prydd med blommor i blått och rosa bars av 6 av barnbarnen. Både tjejer och killar.

Sångerna steg mot den vackra kyrkans tak och mot himlen. De sånger som mamma önskat till sin begravning och vi sjöng till henne – stora och små – i olika konstellationer. Vi åkte i kortege till holmen i Vindelgransele bakom den vita amazon som mamma och pappa haft men som nu min bror kör. En fin lång dag med minnen skratt och rörda hjärtan fick vi vara tillsammans kring hennes minne.

Trots att vi fick ha henne länge hos oss så förstår jag att det för alltid kommer att finnas ett tomrum efter henne i mitt hjärta. Hon känns närvarande i mina tankar och tårar. Kära mamma. Tack för allt!

4 kommentarer

  1. Birgitta

    Du skriver så fint om kärleken till din mor! Visst är det underbart att man kan behålla så fina minnne av en så stark och klok kvinna . önskar dig en fin höst med många sköna stunder ute på sjön där du får vara själv med dina sköna minnesbilder av både far o mor!

    • Gunnel Hedman (inläggsförfattare)

      Tack kära du! Ja det är ute i naturen man känner deras närvaro i hjärtat starkast. Önskar dig en fin höst med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>