Mellandagar är livet!


 

Det är något visst med mellandagar! Som en varm harmoni i mellangärdet, höll jag på att skriva (och gjorde visst också). Om man nu tillhör de lyckliga som har förmånen att kunna välja. Då kan man jobba lite med sådant som behöver bli gjort – och kanske med sådant som man känner att man gärna vill…

Det är fortfarande jul, men inte helgdagar. Nog för att jag gillar helgdagar också. Och har inget emot  varken att vila eller träffa släkten – tvärtom. Speciellt sådana som man inte träffar så ofta. Där har vi också en förmån – vi råkar ha mycket trevliga släktingar.

Men mellandagar – där finns en slags lycklig frihet att göra lite av varje. Plus en massa saker som man inte behöver göra. (Som att man slipper gå på mellandagsrea till exempel, bara en sån sak!)

Konstigt egentligen att det är just de här dagarna kring jul och nyår, som man kallar för mellandagar. Men är egentligen inte hela livet lite så. Fullt med mellandagar mellan olika slags bemärkelsedagar och evangemang av olika slag. Sånt som räknas som särskilt betydelsefullt.

Visst finns det något citat om att livet var det som pågick under alla de där dagarna som bara kom och gick? Minns inte uttrycket riktigt, men kanske är det så, även med julen – att det är mellandagarna som är julen? Eller till och med själva livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor