Förspilld kvinnokraft, eller…?

 

Köpte hyllremsor på loppis för någon vecka sen – hemvirkade! Billigt var det också, en femma styck! Nu, har jag tvättat, strukit och hängt upp dem. Blev ganska nöjd med resultatet, Känns ombonat och trevligt!

IMG_3726 IMG_3737 Och jag är glad att ta tillvara något som någon tillverkat någon gång i tiden, och som blev så trevligt och snyggt! Förspilld kvinnokraft, brukar det kallas. Det som kvinnor satt och sydde, broderade och virkade. Själv är jag inte så säker på att det var så förspillt – att tillverka vackra alster. Kanske satt man tillsammans några stycken. Och nej, det är inte säkert att man skvallrade – man kanske samtalade om djupa, allvarliga saker. Eller bara lite lättsamt småprat – inte helt fel det heller.

Skvallrade förresten – beror ju på vad man lägger i begreppet. Kan ju faktiskt ligga ett genuint intresse och omsorg, i att veta hur såväl närmsta grannen som faster Frideborg har det. En annan sak är ju om man förtalar – det är naturligtvis helt förkastligt! Och förekommer tyvärr än idag – utan att man virkar samtidigt! Och som även gubbarna kan vara minst lika bra på, understundom.

Och när vi nu är inne på dem – det de snickrade och tillverkade på olika sätt? Har inte hört någon uttala sig om att de skulle förspillt sin tid och kraft på det de gjorde. Tänk ändå så olika det kan vara – hur vi bedömer saker och ting! IMG_2760 IMG_2151

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor