Hur farligt är det – egentligen?

IMG_3415 IMG_3441

Ibland funderar jag på… Alla dessa livsmedel och annat som det varnas för, på såväl fb som övrigt på nätet! Hur kan man egentligen lita på varningarna? Man hinner ju som inte gå in och kolla på allt. Men man önskar  ju att alla varningar och larmrapporter ska vara underbyggda med någon form av vetenskaplig undersökning eller analys. (Kan man förresten lite på ”vetenskapen”?)
IMG_0094 IMG_1030

Nu låter jag kanske lite väl misstänksam, men kan det  t o m vara så ibland att det år någon som säljer en likande vara som ligger bakom varnandet? För att man ska få sälja sitt menar jag? Visst – jag vill inte stoppa i mig vad som helst, men så lätt det blir att någon delar och så delas det vidare, och vidare…Och följden kanske blir att det sprids mera oro än kunskap!

Ja, jag säger inte att det alltid är så, men citerar någon (jag hörde en gång i ett helt annat sammanhang) – ”Jag väcker frågan”!

Och så tänker jag på en äldre dam jag kände en gång. Hon brukade säga när det var något hon/vi tyckte om – ”Det är bäst att vi passar på att äta det nu, innan vi får veta att det är farligt!”

018 (2) IMG_2133
IMG_2837

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor