IMG_4273.jpg.eldboll

Fick ett par nya krukväxter…

Har just fått ett par nya krukväxter. Båda nya för vår del – Eldboll och Philodendron.IMG_4273IMG_4277 Philodendron är ju ett välbekant namn, men får mig att funderar på att vi inte benämner den här växten för Trädvän. När vi nu säger Eldboll på svenska menar jag! Den fick vi förresten två av, och jag tänker särskilt på namnet när solen faller in och blommorna nästan glöder i solen. Sen är de ju ganska höstvackra dessutom, med sin så passande oranga färg. IMG_4398 Får ligga i lite med vattningen, då de enligt utsago inte får torka ut. Vilket får mig att tänka på vad Paulus skrev en gång i ett brev – att en är den som sår och en den som vattnar. Men den gången gällde det människor, som förstås är så mycket viktigare än växter. Men som ibland kan liknas vid sköra plantor. IMG_0151IMG_2006IMG_2008 Det ska jag försöka minnas och tänka på, när jag gör min del av krukväxts-omsorgen, den med vattningen. Och förhoppningsvis får det inte bara stanna vid tankar. Just här håller jag med Stefan Einhorn, att det inte stämmer det här med att ”det är tanken som räknas”, utan handlingen. Och tänk om jag bara tänkte på att vattna så väl Eldbollarna som vår nya Philodendron och alla våra andra växter. IMG_3530 Då skulle de knappast leva särskilt långe. Det är värt att tänka på! Om man så får säga…  IMG_4271IMG_4276

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv
Etiketter