IMG_5678

Meningslösa tomater?

Är tomater meningslösa? Hörde påståendet av en programledare på P1. Eller åtminstone att det skulle vara meningslöst att äta en tomat utan näring. Det var apropå P1´s programserie ”Matens Pris” med uppgifter om att flera av våra grönsaker numera är ganska fattiga på näringsämnen. IMG_5674 Och visst kan man bli upprörd över en det! Det är självklart bra, både att man granskar och att vi får info om det. Men reagerade när jag i samband med att programmet presenterades hörde, något i still med att om det var så näringsfattigt kunde man lika gärna sleva i sig pasta! Men vadå – grönsaker är väl ändå bra mycket godare! Må vara att inte typ alla tomater och gurkar alltid är särskilt smakrika så här års. Tycker personligen dock att de är väl så smakrika som många pastor. IMG_2907 IMG_5736 Och så det här med det meningsfullt! Funderar på om den programledaren (var någon i ett annat program, ej i ”Matens pris”) någon gång fikar eller eventuellt äter något godis. Hur nyttigt är det i så fall – och därmed meningsfullt? IMG_5251 IMG_2133 Själv har jag alltid ätit grönsaker för att det är gott! Att det sedan är nyttigt – i varje fall ibland – är förstås också ett plus! Och man måste ju inte alltid äta just tomater!  Sen det här med mening – att det är viktigt att saker känns meningsfulla. Det håller jag definitivt med om – på alla områden! Sen om meningsfullt är liktydigt med nytttigt – det är förstås en filosofiskt fråga. En djup sådan! IMG_4473IMG_4141 IMG_1480IMG_1476IMG_0627IMG_9571IMG_7883 IMG_0094

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv
Etiketter