Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Vår och sommarpaus

Av , , Bli först att kommentera 0

Mitt senaste inlägg skrevs för en evighet sedan. En liten Hedvig kom liksom emellan, och plötsligt föll bloggen långt ned på prioritetslistan.

Med detta korta inlägg önskar jag alla mina läsare en trevlig sommar. Vi får se om bloggen återkommer till hösten, eller om andra förmågor tar över stafettpinnen.

Över och ut
Gustaf

Bli först att kommentera

Lite om varje

Av , , Bli först att kommentera 0

Efter Dalens sorti ur slutspelet tappade nog inte bara jag något av innebandygnistan. Slutspelet forstätter dock och semifinalerna är glädjande nog grymt jämna.

Trots att jag är ganska säker på att Warberg tar sig till en ny final tror jag de är både chockade och något tvivlande. Hallänningarna har fått kämpa till sista blodsdroppen både mot Falun och nu mot Balrog, två lag som Warberg i normala falla ganska enkelt skall avspisa.

Förstafemman haltar från och till betänkligt och den där självklarheten och småkaxiga uppsynen som präglar ett Warberg i storform finns inte riktigt där. Det skall bli intressant att se hur det tveksamma kvarts- och semifinalspelet påverkar Warberg i en kommande final.

Balrogs målvakt heter Pascal Nieth. Uttalas efternamnet som det mustiga ryska ordet "njet"..?

Simon Nilsson har flyttats upp som forward i Warberg, och målen har trillat in. Jag är dock inte överdrivet imponerad. Simon har en spelstil som absolut behövs i den moderna innebandyn (och än mer i Umeå-innebandyn), men det är lite för mycket Holzt över det hela. Mer finness krävs för att jag skall stå upp och jubla?

Italiens premiärminister, tillika AC Milans starke man, Silvio Berlusconi har i mina ögon alltid framstått som en ytterst tveksam figur. Hur han kan framröstas som landets företrädare tycker jag mest är en symbol för det politiska kaos som råder i Italien.

Efter den fruktansvärda jordbävningskatastrofen fällde denne man ett uttalade som måste ligga högt på topplistan över oempatiska kommentarer. Berlusconi kommenterade situationen för alla de numera hemlösa italienare som förlorat alla sina ägodelar och nu bor i tillfälligt uppbyggda tältläger med: "De har allt de behöver. De kan se det som en campinghelg".

Dalens banemän i Storvreta håller på att göra livet surt för favorittippade AIK. Av det jag sett kan denna matchserie sluta hur som helst, det är jäkligt jämnt. En lirare som jag smyggillar är Storvretas Henrik Stenberg, en grym passningspelare.

Kohonen -nu snackar vi finess!

Man kan notera att alla kvarvarande lag krämar ut maximalt ur sina trupper. Stjärnorna får kopiöst med istid och alla lag har tydliga rollspelare som bara skall in och jobba hårt utan krav på att producera -slutspelsmatchning kallas det.

Vad jag vet levereras aprilskämt endast den första april varje år. Umeå kommun verkar ha missförstått detta då de kom med sitt aprilskämt så sent som den 7:e, "Umeå kommun söker vinter OS!" -give me a break!

/Gustaf

Bli först att kommentera

Damage control

Av , , 2 kommentarer 0

Snipp snapp snut, så var sagan slut. Dalen lämnade slutspelet innan det ens hade börjat, ja så känns det.

Gårdagens match var katastrofal. Första perioden var trevande från båda lagen, men efter ett mål i PP och ett grymt snyggt andramål kändes det helt OK inför andra perioden. Det som kom därefter var tyvärr riktigt uselt.

Ett lag som slagits om seriesegern, och bevisligen besitter kvalitéer, SKALL inte förlora en kvartsfinalperiod med 0-6, det är helt enkelt en omöjlighet. Framför allt inte i en vinna eller försvinna- match.

Jag föreställer mig att när akutkirurgen får in en patient med svåra blödningar gör denne en första snabbdiagnos, en "damage control", enbart med målet att snabbt stoppa blödningen. Först därefter böjar arbetet med att reparera skadorna.

Dalens akutmedicinska enhet avstod dock helt från denna kontroll, utan lät patienten förblöda. Ingen control, bara damage alltså. Målen ramlade in i en jämn ström där markeringsmissar och präktiga individuella misstag avlöste varandra. Man kunde nästan ta på den panik och desperation som infann sig i det svarta laget.

Jag har skrivit detta tidigare, tror det var under försäsongen, men det är just i sådana här situationer som analytikerhjärnor som Robert Holmgren, Johan Lindgren och Daniel Marklund varit så värdefulla genom åren. Spelare som under match kan se vad som måste förändras, egenskaper som gör att det inte behövs en time out eller periodpaus för att göra justeringar. Jag såg tyvärr inga tendenser till sådana justeringar igår, utan spelet fortsatte oförändrat medan målen fortsatte att ramla in i Dalenkassen.

Chanserna till en vändning i sista perioden var mikroskopiska och hade krävt ett tidigt energigivande mål. Tyvärr var Dalen aldrig riktigt nära att skapa tryck eller heta chanser. Dalens jakt präglades mer av adrenalin och frustration än av genomtänkta attacker.

Att Dalen förlorar i tre raka mot Storvreta talar tyvärr sitt tydliga språk. Laget har helt enkelt blivit utmanövrerat och avklätt av ett för stunden bättre lag. Storvreta har toppat formen och spelar också i större grad tajt slutspelsinnebandy. Dalen har däremot tappat form, avslutade serien med två raka förluster, och förstaformationen har varit förvånande uddlös.

Viktigt att komma ihåg är dock att Dalen, trots kass slutspelinsats, gjort en mycket bra säsong. Laget fylldes under sommaren på med en hel del nya, unga och oerfarna spelare. Inför säsongen sågs därför en slutspelsplats som en OK målsättning. Med detta i åtanke kanske man inte skall vara alltför kritisk i sitt omdöme.

Johan Samuelsson var bäst i Dalen igår och tillsammans med Kohonen bäst på planen. En rätt hyfsad rookiesäsong måste jag säga!

Västerås vann SM-guld i bandy. Lite lustigt att se dem ta emot bucklan på ett podium som klätts med en sponsorbanderoll med företagsnamnet Edsbyn?

Till slut spräcktes den sagobubbla som Täby båst upp. Ut i kvartsfinal mot ett kraftigt nederlagstippat Balrog. Tycker fortfarande att Täby är topp tre av alla lag, men i slutspelet måste pusselbitarna falla på plats, annars åker man obönhörligen på pumpen.

Balrog förresten. Föreningen kickade Bruno inför slutspelet, varför det känns mycket konstigt att se föreningens sportchef Tony Andersson stå framför TV-kamerorna och försvara Bruno, och dessutom totalsåga spelarna.

Jag är mycket besviken på svenska sportredaktioner som knappt uppmärksammat att vi äntligen håller på att få fram en ny svensk cykelstjärna. Thomas Lövkvist kör för ett av de största proffsstallen, bar den vita ungdomströjan i fjolårets Tour de France, vann nyligen Italiens näst största lopp Eroica och var med och slogs om segern i efterföljande Tirreno-Adriatico (slutade 4:a). Om detta har man knappt kunna läsa en rad i dagspressen -bedrövligt!

Själv skall jag idag genomföra ett eget cykellopp. IKSU erbjuder denna söndag ett extra långt spinningpass över två timmar. Jag är anmäld, jag är redo, jag kommer att vara helt förstörd efteråt.

/Gustaf

2 kommentarer

Anna for president!

Av , , 1 kommentar 0

Skid-VM i Liberec. 15 km klassiskt, där Johan Olsson tillhör storfavoriterna. Stora förhoppningar på svensk medalj. Johan Olsson kommer sjua, långt ifrån guldstriden. En enorm besvikelse för Johan själv och för alla längdintresserade svenskar.

Tidningarna laddar med fiaskorubriker och allt känns bedrövligt. Efteråt visar det sig att Johan Olsson varit snabbast av alla som vallat med burkvalla. Alla åkare före honom i resultatlistan åkte på ruggat. Plötsligt var det inte lika jobbigt att acceptera resultatet. Plötsligt fanns en förklaring till besvikelsen.

Dalen-Storvreta, kvartsfinal 1. Dalen har imponerat stort under hela säsongen och är också favoriter med hemmaplansfördel. Första matchen innebär förlust på hemmaplan, och därmed är fördelen hux flux överlämnad till Storvreta.

Tidningarna laddar med fiaskorubriker och allt känns tungt. När man analyserar matchen efteråt inser man att Dalen faktiskt inte gjorde än SÅ dålig match. Spelmässigt var det jämnt mellan lagen, inget av lagen gjorde någon stormatch, men hemmalaget skapade nästan fler målchanser än motståndarna. Det som stjälpte Dalen var de individuella misstagen, och de duggade tyvärr tätt…

I slutspelet får man inte bjuda på några enkla mål, och definitivt inte fyra stycken som var fallet i torsdags. Hörna hade en av sina värsta dagar på jobbet och Alm funderar nog på vad som hände där nere i mittcirkeln, han som inte gjort en vågad dragning på hela säsongen.

Jag tror som de flesta att kvartsfinalserien mellan Dalen och Storvreta blir jämn, men jag tycker det är löjligt att döma ut laget efter den inledande förlusten. Vad som behövs är att topparna i laget -Alex, bröderna Hofbauer och Ketil- kliver fram och att de individuella misstagen elimineras. Om dessa pusselbitar faller på plats tror jag Dalen kan replikera redan på måndag i Fyrishov.

Caroline Af Ugglas. Min absoluta schlagerfavorit. Hon är störtskön!

AIK vinner hemma mot Pixbo -helt väntat enligt expertisen. Dalen förlorar hemma mot Storvreta -ingen stor överraskning enligt expertisen. Warberg förlorar hemma mot Falun -en stor överraskning enligt expertisen. Täby förlorar hemma mot Balrog -en knallskräll enligt expertisen.

Tillbringade fredagskvällen på konsert. Anna Ternheim besökte björkarnas stad. Vilka låtar, vilket band, vilken röst -en helt magisk upplevelse!

Jag utser här och nu det internationella skidförbundet till årets kalkonförbund. De håller fullständigt på att förstöra skidsporten. Efter införandet av sprint och masstart är det senaste påhittet möjligheten till att byta till nyvallade skidor under loppen. Det börjar bli för mycket pajaserier inom denna underbara sport.

Nu när Citys säsong är över passar jag på att buga djupt inför deras första SSL-säsong. MVG är det enda rätta ordet för att sammanfatta insatsen.

Mer City. Föreningen har redan gjort några riktigt bra förvärv inför nästa säsong. Skall bli kul att se hur laget formeras till hösten.

Kombinationen dålig rygg och snösmältning gör att jag snart måste ge upp årets skidsäsong. Nu väntar istället några månader med spinning och slasklöpning, vilket inte alls medför samma njutning.

/Gustaf

1 kommentar

Mästertipparen

Av , , Bli först att kommentera 0

Seriespelet är äntligen över. Förutsättningarna inför sista omgången var raffinerade och vinstlotterna drogs av Västerås, Mullsjö och i viss mån Balrog.

Jönköping drog nitlotten, vilket innebär att en epok nu går i graven. JIK är en av de riktigt anrika innebandyföreningarna som jag tror har funnits med i landets högsta liga sedan serien skapades. Det blir intressant att se om klubben, som haft stora ekonomiska problem, orkar/lyckas ta sig tillbaka.

Vi kan konstatera att undertecknad i och med slutomgången förbättrade mitt tipparfacit med ca 1000%. Jag förutspådde en jämn match mellan Mullsjö och JIK, vilket också blev fallet. Jag trodde på mycket nerver, vilket också blev fallet. Jag förutspådde Mullsjöseger, vilket också blev fallet. Visst, de flesta av dessa tips kunde min gamla farmor också ha lyckats med, men man måste få glädjas för det lilla. Det känns dock som att uttrycket "upp som en pannkaka, ner som en sten" snart kommer att bli användbart?

Om vi håller oss kvar i Småland kan vi också konstatera att JIK inte nådde 100 gjorda mål, vilket kanske säger något om lagets brister. Stark då av Gillek att få ihop 41 poäng, han var alltså direkt inblandad i 42% av lagets offensiva produktion?

Både Dalen och City föll platt i slutomgången. Jag tror faktiskt inte att Cityspelarna riktigt trodde på seger, och då är det svårt att rubba ett lag som Warberg. Att avsluta serien med förluster mot Storvreta och Warberg är inte så mycket att snacka om, men 6-22 i målskillnad är ett tecken på att det är en bit kvar innan man kan hota tungviktarna i serien.

Till skillnad mot spelarna i City tror jag Dalenspelarna trodde alldeles för mycket på seger mot Västerås. Mina näsborrar vädrar dålig inställning lång väg. Förvisso har Bombardier Arena i Västerås ett golv segare än Riesen kola, men har Dalen lyckats slå Pixbo på Lisebergshallens matta tycker jag inte man kan skylla på golvet denna gång.

Till en början blev jag riktigt irriterad över Dalens onödiga förlust mot Västerås, men så här i efterhand spelade det kanske ingen roll. En tredjeplats hade inneburit att laget fått välja mellan att möta Pixbo eller Storvreta i kvarten, och där tror jag faktiskt att Dalen har bättre chans mot Storvreta. Möjligtvis går Storvretas storform emot mina teorier, men historiskt sett har det varit jobbigare att möta Pixbo, och rävarna brukar alltid höja sig ett par snäpp när det är dags för slutspel. Dessutom är Pixbo alltid grymt starka på hemmaplan.

Det är viss skillnad mellan uppträdandet hos innebandyns slutspelslag och hockeyns slutspelslag. När hockeyns kvartar valdes fram uttalade alla tränare och spelare sin stora beundran för övriga lag, medan man inom innebandyn talar om hur dåliga övriga lag är och hur glada man är att få möta just det lag man fick. "Kulturella skillnader" tror jag det kallas inom den akademiska världen.

Har upptäckt att såväl Alex som tränar-Andersson åker taxi när de skall ut och äta lunch -tydligen har spelarersättningarna stigit några kronor sedan jag la av?

I morgon böjar slutspelet. Detta år vill jag se hård matchning av Dalens bästa spelare från kvartsfinal 1 och ända fram till finalen i Globen. Det fungerar inte att vänta till tredje perioden, eller ännu värre tredje matchen, innan man börjar matcha stjärnorna.

Inför morgondagens match hoppas jag att spelare och ledare har snackat om att skjuta mycket. I försvarszon drar Storvreta som vanligt ner sin center mellan backarna och bildar då en ultradefensiv trebackslinje. Stor rörelse och mycket skott tror jag är vapnet mot detta. Jag hoppas på minst 35 skott mot mål i morgon kväll -mot tajt defensiv får man inte snåla på krutet. Det enda man måste undvika är att skjuta i centerns "täck", annars får man direkt en vass kontring mot sig.

Ryggen är fortfarande knasig, har nästan glömt hur det är att stå på ett par skidor. Humör och livsgnista är därefter?

/Gustaf

Bli först att kommentera

Dödsryckningar

Av , , Bli först att kommentera 0

Västerås och Mullsjö sprattlar till när det som bäst behövs. Plötsligt är Jönköping och Järfälla också i farozonen. En match som kommer att innehålla tjogvis med nerver utanpå skjortorna är Mullsjö mot JIK – ett Smålandsderby där junioren i sammanhanget, Mullsjö, vid vinst skickar anrika JIK rakt ut i farstun. Publiken kommer att få uppleva prestige, nerver och sportsliga resultat i en grym mix. Jag tror faktiskt på Mullsjö i den matchen, tycker de verkar ha vind i seglen för tillfället.

Har från och till sett lite från Sveriges Davis Cup-match mot Israel. I dubbeln ställde Israel upp med paret Ram/Hadad. Om jag får gissa jobbar Hadad på ett gatukök, helt säkert är att han inte är tennisspelare i alla fall. Om jag får fortsätta gissa äter Hadad både frukost, lunch och middag på sitt arbete?

Hockeyns slutspel har börjat. Det är verkligen en fajt mellan norra och södra landsändarna. Söder ställer upp med Frölunda, Färjestad, HV71 och Linköping, medan Norr ställer upp med Luleå, Brynäs, Timrå och Skellefteå. På papperet ser det ut som idel södersegrar, men Luleå och Timrå tror jag kan skrälla.

Jihde fortsätter att producera. Hans sista(?) säsong har varit riktigt bra.

Det blir nog inget slutspel för City, det hade krävts seger mot Helsingborg. Tyvärr, det hade varit såå häftigt med Dalen-City i kvartsfinal.

Gjorde comeback i skidspåren förra helgen, följde upp med några mil under veckan med målet att klämma ytterligare 4-5 mil denna helg. Av det blev dock intet. Efter 5 km längs Olles spår sa ryggen återigen ifrån. Imorgon anmäler jag mig till företagshälsan, något radikalt måste göras!

/Gustaf

Bli först att kommentera

Den som väntar på nå´t gott?

Av , , Bli först att kommentera 0

Dags att vakna upp ur dvalan och skriva några rader.

Just nu känns SSL och damernas elitserie lagom spännande. Det finns helt enkelt inte så mycket att skriva om. Jag går istället och väntar på slutspelet. Det skall bli spännande att se vilka som möts i kvartfinalerna.

I början på veckan gjorde jag och min cykel en saltomortal modell stilfull. På väg till jobbet hade jag fått upp farten fint inför en trixig vänstersväng. Jag bedömde det som att svängen skulle kunna tas med bibehållen fart, vilket tyvärr visade sig vara en grov missbedömning. Svängen blev för tajt, så jag hamnade på öronen. När jag låg i snön och förbannade mitt öde kunde jag höra en välbekant röst i mitt inre; "Oj, oj, oj -innerskidan! Det är så lätt hänt i dessa hastigheter". Det var den eminente Stig Strand som talade till mig.

I tider då TV-tablån fylls till bredden av överusla program inser jag att framtiden stavas "pay-per-view". Jag vet att denna tjänst redan finns, men den dag alla tittare har tillgång till detta blir en dag av glädje.

Dagens bas-kabelutbud innehåller som sagt mestadels värdelösa produktioner blandat med repriser. Bra filmer, spännande sport och annat av värde måste köpas i form av paket där man tvingas betala för tio kassa kanaler för att komma åt en vettig kanal. "Smart av leverantörerna" kanske någon säger. Idiotiskt säger jag. Tyvärr handlar inte dagens affärsverksamhet om att tillgodose kundens behov, utan om att med hjälp av reklam och annat pracka på konsumenten saker denne egentligen inte vill ha.

Nä, låt tittarna på ett enkelt sätt köpa de program de vill se. Alla får tillgång till alla tillgängliga TV-utbud. En avgiftsfri "zap-tid" följs av att tittaren väljer program. Fakturering sker utifrån vad man valt att titta på. Dagens teknik borde klara av detta.

Ligacupen har just avgjorts. Ifjol hade VK stora artiklar inför och efter finalen, intresset var på topp. Årets bevakning begränsades till resultatet i resultatbörsen?

Knappt 500 pers på läktaren när ligacupen avgjordes. Intresset på det lokala planet låg alltså i paritet med VK:s intresse.

NHL känns inte lika hett i år. Det är ingen svensk som är riktigt glödhet. Jag saknar dagarna då TV-sporten kväll efter kväll visade bilder från fantominsatser av Foppa och Sundin. -those were the days!

"På spåret" är slut för denna gång. Visst, lite pansjo-varning, men jag gillar programmet trots att jag känner mig genomkorkad efter varje program. Programtiden ersätts med "Så ska det låta!", vilket jag däremot inte gillar. Program som är uppgjorda på förhand har jag aldrig fattat vitsen med. Ungefär som att se på wrestling -booooring!

Ryggeländet fortsätter. Jag har fortfarande inte gjort comeback i skidspåren, ej heller i spinningsalen och ej heller i Pollux Arena i Kasamark. Känner mig som en valross -långsam, grinig och fylld av späck. Till helgen blir det dock mjukstart i Olle spår, skall bli wunderbar.

Jag avslutar denna blogg med att sända grandissimo congratulaziones till en gammal god vän, en fantastisk innebandyspelare, en blivande målarmästare som nu också kan titulera sig "pappa" till lilla Rut. Grattis Robban!

/Gustaf

Bli först att kommentera

Var god skölj!

Av , , 1 kommentar 0

Vilken helg för Umeås elitinnebandy! Dalens herrar plockade tre säkra pinnar mot Jönköping, City tog tre stora starka borta mot Falun, Dalens damer tog tre av sex möjliga och IKSU imponerade med två raka vinster.

Funderade länge på om jag skulle stanna hemma för att se herrarnas 15 km från Italien, men beslöt mig till slut för att kolla in IKSU mot Balrog. Det var två jämna lag som möttes, men IKSU var starkast och vann rättvist.

Domarna höll på att ta knäcken på mig. Aldrig har jag skådat ett domarpar som så fullständigt har missförstått vad som menas med att ge "fördel". Rättsskiparna gav konsekvent det drabbade laget två chanser, först en fördel och sedan, om inget konstruktivt hände, frislag. Att de dessutom, likt flertalet andra damdomare, blåste så fort tjejerna möttes axel mot axel spädde bara på min irritation. Jag tar alltså fram storsågen och kapar domarinsatsen längs med fotknölarna.

Två av IKSU:s bästa backar heter Frida Stenvall och Malin Eriksson. Två spelare som är riktigt duktiga med boll, och följaktligen också sköter en stor del av lagets uppspel. Dessa båda spelare skulle dock kunna bli ännu mycket bättre om de tränade upp sitt backhandspel. Just nu blir det lite för endimensionellt, bollen måste ligga i hooken för att något skall hända. Den dag motståndarna upptäcker detta och börjar pressa på rätt sätt kommer det att bli jobbigt?

En av mina absoluta favvobloggare -Innebandy enligt mig- efterlyser fler uppdateringar bland sina bloggarkollegor. Hon undrar om inte grundtanken med bloggandet är just frekventa uppdateringar. För mig handlar det om inspiration och något intressant att kommentera, så min ojämna ström av alster kommer nog att fortsätta vara just ojämn.

Efter denna helg går det inte att undvika att gratulera City till segern mot Falun. Allt mer tyder på att vi har SSL-derbyn att vänta även nästa år.

Lundmark är "steamin´ hot" just nu. Nätrassel match efter match -känns ganska vältajmat, om man säger som så.

Skönt också att se Mats Jonsson i målprotokollet, det behöver han och City.

När jag kom hem idag slog jag slentrianmässigt på TV:n under tiden middagen fixades fram. Väl vid matbordet konstaterades att det var Fråga doktorn som erbjöds. Aldrig fel att äta till levande beskrivningar av hur en tarmsköljning går till!

Noterar att Christoph smugit upp som näst bäste poängplockare i Dalen. Dessutom hotar han en avstannande Ketil. Det blir en rafflande slutspurt dem emellan, eller har Matthias och Peder något att tillägga?

Fem omgångar kvar och Järfälla står på 75 gjorda mål. Når de hundrastrecket? Nej, inte om deras snitt håller i sig. I så fall riktigt uselt, framför allt som man verkar hålla sig kvar i högstaligan.

Själv är man fortfarande förpassad till skaran av soffliggare. Jag kryper längs väggarna under tiden ryggen väljer att trilskas. Givetvis infaller denna mardröm samtidigt som vi har vinterns finaste väder?

/Gustaf

1 kommentar

Back to the future

Av , , Bli först att kommentera 0

Västerås kapten får polisskydd efter hot. Hotet kom efter det att spelartruppen röstat för ett tränarbyte. Det är skrämmande att behöva konstatera att den idioti som tidigare funnits inom hockeyn och fotbollen nu också kommit till innebandyn.

En slutsats man kan dra i denna bedrövelse är att innebandyn börjar bli så stor att den berör -det är inte längre bara familj och kompisar som följer sporten med intresse. Tyvärr innehåller den utökade skaran av publik också mindre intelligenta element?

Om en knapp timme har Sandåkern möjlighet att säkra en kvalfri biljett till ettan. En seger på de tre sista matcherna är vad som behövs. I näst sista omgången möter man bottengänget från Härnösand. Sandåkern lirar garanterat i ettan nästa år -grattis!

Kastade ett getöga på melodifestivalen i helgen, just då råkade Alcazar vara på scenen. Efter att ha sett killen i gruppen, Andreas nå´nting, och hans klädsel, är det bara att konstatera att 80-talsmodet är här på allvar. Upprullade kavajärmar och byxben tillsammans med grälla pastellfärger är det som gäller just nu. För en gammal dinosaurie som minns 80-talet är det helt ofattbart att detta mode nu kommer tillbaka. Jag får rysningar vid blotta tanken på en turkos slips!

Såg TV-matchen mellan Balrog och Storvreta. Det var så uppenbart hur mycket bättre Balrog var när de spelade enkelt och rakt. Så fort de försökte spela runt bollen i anfallszonen tog Storvreta över initiativet.

Blomberg stod för två delikata framspelningar och ett fint frislagsmål, men utöver dessa tre tillfällen av genialitet var han väldigt blek. Dessutom verkar han ha missat sommarträningen.

Mattias Samuelsson är grym just nu. En otrolig speed, bra närkampsspel och ett präktigt självförtroende gör honom för tillfället till Storvretas bäste spelare.

Apropå Samuelsson. Nu förstår jag hur jag skulle gjort för att producera poäng som back. Samuelsson tog sisådär 15 avslut under matchen, vilket var lika många som jag tog per säsong de sista åren i karriären?

Undrar om Kokocha är ordförande i Micke Karlssons fan club?

Björn Ferry är underbar. Hans totalkapning av faktumet att skidskytte-VM förlagts till Sydkorea var så härlig att höra. Och så rätt han har!

Upptäckte att Örjan Skogström spelar i Balrog. Jag har alltid tyckt att Örjan varit en ganska bra back, men efter TV-matchen förstår jag varför Storvreta inte erbjöd honom nytt kontrakt?

Ryggen är äntligen på bättringsvägen! Efter behandling med laser, ultraljud och 20 liter liniment börjar rosten äntligen lösas upp. Snart tillbaka i spåren igen!

/Gustaf

Bli först att kommentera

Ryggschmertzen

Av , , 2 kommentarer 0

Landslagsuppehållen är som en ond drog för min blogginspiration. Samma sekund som uppehållet börjar dör min lust för att skriva om innebandy.

Tur då att det finns hängmatcher som Järfälla-City. Vinsten var helt sanslöst viktig för Citys vidkommande. Seger mot Jönköping borta och Helsingborg hemma, och saken är definitivt klar.

Såg att Lasse B var tongivande i Järfälla-matchen. Vi får hoppas att il Capitano tagit sig ur den lilla svackan han varit i för att nu styra skutan i hamn. Tillsammans med Jakke Lundmark är han nog den viktigaste spelaren i laget.

Intressant förvärv av Erik Forsgren så här inför seriespurten. Granskning väntar när balrogerna kommer på besök i slutet av månaden.

Sverige vann Finnkampen. Anna Wijk fick beröm av Vaara och Vickan noterades för 4 poäng på en period, umeådamerna tar för sig!

I min kalender finns det ett ordspråk för varje vecka. Där citeras Platon, Aristoteles, Orson Welles, Churchill m fl. Döm av min förvåning när jag ser att veckans citat kommer från Wayne Gretzky. ‘Du missar 100% av de skott du aldrig skjuter’. Det känns som att the Great One talar direkt till umeås innebandyspelare?

Det går trögt för Anja. Tydligen är det sikten som är problemet. Jag hörde något om att ‘ända fram till starttiden hoppas man att solen skall titta fram’. Ja, kan hon inte åka bra i annat än solljus så blir det nog inga medaljer denna gång. Var det inte konstant snöstorm i Åre 2007?

Skidsäsongen ligger för tillfället helt nere pga ryggskott -KATASTROF!

Förresten, det är inte bara skidsäsongen som ligger nere, all fysisk aktivitet är just nu omöjlig. Jag ligger och samlar damm.

/Gustaf

2 kommentarer