Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Var god skölj!

Vilken helg för Umeås elitinnebandy! Dalens herrar plockade tre säkra pinnar mot Jönköping, City tog tre stora starka borta mot Falun, Dalens damer tog tre av sex möjliga och IKSU imponerade med två raka vinster.

Funderade länge på om jag skulle stanna hemma för att se herrarnas 15 km från Italien, men beslöt mig till slut för att kolla in IKSU mot Balrog. Det var två jämna lag som möttes, men IKSU var starkast och vann rättvist.

Domarna höll på att ta knäcken på mig. Aldrig har jag skådat ett domarpar som så fullständigt har missförstått vad som menas med att ge "fördel". Rättsskiparna gav konsekvent det drabbade laget två chanser, först en fördel och sedan, om inget konstruktivt hände, frislag. Att de dessutom, likt flertalet andra damdomare, blåste så fort tjejerna möttes axel mot axel spädde bara på min irritation. Jag tar alltså fram storsågen och kapar domarinsatsen längs med fotknölarna.

Två av IKSU:s bästa backar heter Frida Stenvall och Malin Eriksson. Två spelare som är riktigt duktiga med boll, och följaktligen också sköter en stor del av lagets uppspel. Dessa båda spelare skulle dock kunna bli ännu mycket bättre om de tränade upp sitt backhandspel. Just nu blir det lite för endimensionellt, bollen måste ligga i hooken för att något skall hända. Den dag motståndarna upptäcker detta och börjar pressa på rätt sätt kommer det att bli jobbigt?

En av mina absoluta favvobloggare -Innebandy enligt mig- efterlyser fler uppdateringar bland sina bloggarkollegor. Hon undrar om inte grundtanken med bloggandet är just frekventa uppdateringar. För mig handlar det om inspiration och något intressant att kommentera, så min ojämna ström av alster kommer nog att fortsätta vara just ojämn.

Efter denna helg går det inte att undvika att gratulera City till segern mot Falun. Allt mer tyder på att vi har SSL-derbyn att vänta även nästa år.

Lundmark är "steamin´ hot" just nu. Nätrassel match efter match -känns ganska vältajmat, om man säger som så.

Skönt också att se Mats Jonsson i målprotokollet, det behöver han och City.

När jag kom hem idag slog jag slentrianmässigt på TV:n under tiden middagen fixades fram. Väl vid matbordet konstaterades att det var Fråga doktorn som erbjöds. Aldrig fel att äta till levande beskrivningar av hur en tarmsköljning går till!

Noterar att Christoph smugit upp som näst bäste poängplockare i Dalen. Dessutom hotar han en avstannande Ketil. Det blir en rafflande slutspurt dem emellan, eller har Matthias och Peder något att tillägga?

Fem omgångar kvar och Järfälla står på 75 gjorda mål. Når de hundrastrecket? Nej, inte om deras snitt håller i sig. I så fall riktigt uselt, framför allt som man verkar hålla sig kvar i högstaligan.

Själv är man fortfarande förpassad till skaran av soffliggare. Jag kryper längs väggarna under tiden ryggen väljer att trilskas. Givetvis infaller denna mardröm samtidigt som vi har vinterns finaste väder?

/Gustaf

En kommentar

  1. Innebandy Enligt Mig

    Oj, det var en komplimang… tack, kul att du läser min blogg.
    Gustaf, det är ju egentligen bättre att skriva bra och sällan än ofta och dåligt…
    Kör ditt race, jag läser så fort du skrivit något nytt.
    Angående Forehandinnebandy… håller med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.