Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Anna for president!

Skid-VM i Liberec. 15 km klassiskt, där Johan Olsson tillhör storfavoriterna. Stora förhoppningar på svensk medalj. Johan Olsson kommer sjua, långt ifrån guldstriden. En enorm besvikelse för Johan själv och för alla längdintresserade svenskar.

Tidningarna laddar med fiaskorubriker och allt känns bedrövligt. Efteråt visar det sig att Johan Olsson varit snabbast av alla som vallat med burkvalla. Alla åkare före honom i resultatlistan åkte på ruggat. Plötsligt var det inte lika jobbigt att acceptera resultatet. Plötsligt fanns en förklaring till besvikelsen.

Dalen-Storvreta, kvartsfinal 1. Dalen har imponerat stort under hela säsongen och är också favoriter med hemmaplansfördel. Första matchen innebär förlust på hemmaplan, och därmed är fördelen hux flux överlämnad till Storvreta.

Tidningarna laddar med fiaskorubriker och allt känns tungt. När man analyserar matchen efteråt inser man att Dalen faktiskt inte gjorde än SÅ dålig match. Spelmässigt var det jämnt mellan lagen, inget av lagen gjorde någon stormatch, men hemmalaget skapade nästan fler målchanser än motståndarna. Det som stjälpte Dalen var de individuella misstagen, och de duggade tyvärr tätt…

I slutspelet får man inte bjuda på några enkla mål, och definitivt inte fyra stycken som var fallet i torsdags. Hörna hade en av sina värsta dagar på jobbet och Alm funderar nog på vad som hände där nere i mittcirkeln, han som inte gjort en vågad dragning på hela säsongen.

Jag tror som de flesta att kvartsfinalserien mellan Dalen och Storvreta blir jämn, men jag tycker det är löjligt att döma ut laget efter den inledande förlusten. Vad som behövs är att topparna i laget -Alex, bröderna Hofbauer och Ketil- kliver fram och att de individuella misstagen elimineras. Om dessa pusselbitar faller på plats tror jag Dalen kan replikera redan på måndag i Fyrishov.

Caroline Af Ugglas. Min absoluta schlagerfavorit. Hon är störtskön!

AIK vinner hemma mot Pixbo -helt väntat enligt expertisen. Dalen förlorar hemma mot Storvreta -ingen stor överraskning enligt expertisen. Warberg förlorar hemma mot Falun -en stor överraskning enligt expertisen. Täby förlorar hemma mot Balrog -en knallskräll enligt expertisen.

Tillbringade fredagskvällen på konsert. Anna Ternheim besökte björkarnas stad. Vilka låtar, vilket band, vilken röst -en helt magisk upplevelse!

Jag utser här och nu det internationella skidförbundet till årets kalkonförbund. De håller fullständigt på att förstöra skidsporten. Efter införandet av sprint och masstart är det senaste påhittet möjligheten till att byta till nyvallade skidor under loppen. Det börjar bli för mycket pajaserier inom denna underbara sport.

Nu när Citys säsong är över passar jag på att buga djupt inför deras första SSL-säsong. MVG är det enda rätta ordet för att sammanfatta insatsen.

Mer City. Föreningen har redan gjort några riktigt bra förvärv inför nästa säsong. Skall bli kul att se hur laget formeras till hösten.

Kombinationen dålig rygg och snösmältning gör att jag snart måste ge upp årets skidsäsong. Nu väntar istället några månader med spinning och slasklöpning, vilket inte alls medför samma njutning.

/Gustaf

En kommentar

  1. Uffe

    citat
    ”När man analyserar matchen efteråt inser man att Dalen faktiskt inte gjorde än SÅ dålig match.”

    Det är just ovanstående resonemang som jag tror flera av de nu aktiva dalenspelarna också har, och som är anledningen att det blev torsk i andra matchen också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.