Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Lite om varje

Efter Dalens sorti ur slutspelet tappade nog inte bara jag något av innebandygnistan. Slutspelet forstätter dock och semifinalerna är glädjande nog grymt jämna.

Trots att jag är ganska säker på att Warberg tar sig till en ny final tror jag de är både chockade och något tvivlande. Hallänningarna har fått kämpa till sista blodsdroppen både mot Falun och nu mot Balrog, två lag som Warberg i normala falla ganska enkelt skall avspisa.

Förstafemman haltar från och till betänkligt och den där självklarheten och småkaxiga uppsynen som präglar ett Warberg i storform finns inte riktigt där. Det skall bli intressant att se hur det tveksamma kvarts- och semifinalspelet påverkar Warberg i en kommande final.

Balrogs målvakt heter Pascal Nieth. Uttalas efternamnet som det mustiga ryska ordet "njet"..?

Simon Nilsson har flyttats upp som forward i Warberg, och målen har trillat in. Jag är dock inte överdrivet imponerad. Simon har en spelstil som absolut behövs i den moderna innebandyn (och än mer i Umeå-innebandyn), men det är lite för mycket Holzt över det hela. Mer finness krävs för att jag skall stå upp och jubla?

Italiens premiärminister, tillika AC Milans starke man, Silvio Berlusconi har i mina ögon alltid framstått som en ytterst tveksam figur. Hur han kan framröstas som landets företrädare tycker jag mest är en symbol för det politiska kaos som råder i Italien.

Efter den fruktansvärda jordbävningskatastrofen fällde denne man ett uttalade som måste ligga högt på topplistan över oempatiska kommentarer. Berlusconi kommenterade situationen för alla de numera hemlösa italienare som förlorat alla sina ägodelar och nu bor i tillfälligt uppbyggda tältläger med: "De har allt de behöver. De kan se det som en campinghelg".

Dalens banemän i Storvreta håller på att göra livet surt för favorittippade AIK. Av det jag sett kan denna matchserie sluta hur som helst, det är jäkligt jämnt. En lirare som jag smyggillar är Storvretas Henrik Stenberg, en grym passningspelare.

Kohonen -nu snackar vi finess!

Man kan notera att alla kvarvarande lag krämar ut maximalt ur sina trupper. Stjärnorna får kopiöst med istid och alla lag har tydliga rollspelare som bara skall in och jobba hårt utan krav på att producera -slutspelsmatchning kallas det.

Vad jag vet levereras aprilskämt endast den första april varje år. Umeå kommun verkar ha missförstått detta då de kom med sitt aprilskämt så sent som den 7:e, "Umeå kommun söker vinter OS!" -give me a break!

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.