Gustav Didron, kampsportsbloggen

Inför Superior Challenge 4, Bad Intentions

Länge sen sist meine damen und herren. Har haft häcken full. Ja inte bokstavligt då förstås, även om det känns  så när man sparrar med Hellqvist. Biljetterna inför Battle of Botnia 2 är släppta. De går åt i en rasande takt. Matchningen börjar bli klar. Dock en sak i taget. Först ut är fryshuset och Superior Challenge i den kungliga huhfvudstaden på lördag kväll. Tor fightas mot UFC veteranen Mark ”The Wizard” Weir. Jonas fightas mot Magnus ”Jycken” Cedenblad. Båda två är i kanonform. Ingen är skadad. Träningen har gått som planerat och deras motståndare står inför en mycket tuff afton. Undertecknad och Peter Holmkvist kommer att efter bästa förmåga coacha de två kombattanterna till stordåd. Gameplans och taktik är klar sedan länge. Framför allt gameplanen till efterfesten! Haha! Vår stockholmsklan av exilumeiter med societetslejonet stekarCalle i spetsen verkar styra upp något alldeles finfint.
Ett udda inslag på den här resan är att ”Uppdrag Granskning” följer Tor i hasorna. De ska göra ett reportage om MMA. Jag kan ju intyga att man inte känner sig som världens smartaste och mest vältaliga person när man plötsligt får en filmkamera uppkörd i höger näsborre och ska svara på frågor. Det är väl tur att det är uppdrag granskning och inte Sverker Olofsson i alla fall. Det hade blivit trångt i soptunnan.
Det är lite nu eller aldrig känsla över den här galan. Både Tor och Jonas har chansen att ta ett steg upp i den nordiska MMA trappan. För Tor står dörren på glänt inför större sammanhang i utlandet. För Jonas står dörren på glänt för att sent om sider få ett erkännande att han är i den yttersta svenska eliten.
Superior Challenge bjuder dock på mer än Tor och Jonas. Veteranen Bobby ”Danger” Rehman går mot Chute Boxe fightern Daniel Acacio, vilket har potential att bli galans sluggfest. Bobby har en stenhård höger att sätta upp mot Chute Boxe skolans fruktade ”gatustridsthaiboxning”. Stora delar av den svenska eliten är representerad. Assan Nije, Tchavdar Pavlov, Meher Aziz, Hamid Corrassani, Martin Vojcik, Diego Gonzales, Reza Madadi mfl. För motståndet står balter, schweizare, britter, jappsar, tjecker, fransmän, österrikarre och spanjorer. Den numera stockholmsbaserade snorvalpen Nicklas ”BK” Bäckström från Luleå har på något sätt lyckats slingra sig in på fightcardet och möter Gabriel Mboge Nesje från Pancrase Gym. Om Nicklas lyckas organisera sig så pass att han både lyckas ta på sig kläder och hitta till fryshuset så kan mycket väl vinna matchen då han är ett tekniskt fenomen på marken.
I kampen om nordens mest spännande MMA gala så verkar det dock som om Finland tar hem spelet denna höst. Fightcardet för Helsinki Fight Night, 28 november är delvist släppt och det verkar bli något i hästväg. Finnarna har satsat stort på att få dit svenska veteraner. Ett grepp som gör varje match emotionellt laddad både från svenskt och finskt håll. Vad sägs om följande uppställning; UFC veteranen David Bielkheden, shootoveteranen Jani Lax som fick käken avsparkad i Finnfight redan 1999, Hiltis Papi Abedi, yrkesofficeren Klas Åkesson, muskelberget till stockholmsdörrvakt ”Bosse” Sawinski och krigarfilosofen/eremiten Tomas Valentin representerar våra blågula färger. Britten Ross Pointon från serien ”The Ultimate Fighter” går mot den suveräne finnen Sauli Heilimö. Nurminen, Puhakka och Lähdesmäki som är kända och fruktade finska fighters med internationella matcher bakom sig fightas också. Så med andra ord är någon i närheten av Helsingfors den 28 november så boka för gud och allt som är heligt in Helsinki Fight Night!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.