Gustav Didron, kampsportsbloggen

Battle of Botnia 2, Tor Troeng vs Matt ”12 Gauge” Thorpe

Matt "12 Gauge" Thorpe segerposerar.

Matt Thorpe är skapt lite som en avskalad midsommarstång. Han är lång, gänglig och otrevligt nog vet han att utnyttja det. Författaren Terry Pratchett hade beskrivit hans kropp som om ”varje kroppsdel endast bestod av knän och armbågar”. Skräckförfattaren HP Lovecraft hade pratat om hans ”långa slingrande tentakler som reser sig ur det svarta vattnet till ljudet av mestisernas och de förrymda slavarnas sataniska trummor”. Kort sagt, Matt Thorpe är en vass, slingrig och lurig jävel som inte på något sätt skall förbises eller underskattas.

Thorpe är vass stående. Han har långa, rappa slag med god räckvidd. Han kombinerar detta med effektiva knästötar och teknisk BJJ på backen. Vad har Matt Thorpe mer då? Jo, han har det viktigaste. Han har erfarenhet. Han har tävlat i såväl Muay Thai som på internationella MMA galor. 12 Gauge bössans krevader har ekat förr runtom i storbrittanien, holland, Japan och USA. Han har bland annat tävlat på prestigeladdade M1 Global och Bodog Fight. År 2006 gick Thorpe tiden ut mot en av Sveriges absolut bästa fighters i Hiltis Diego Gonzales. Efter detta har han bytt viktklass och förfinat sin teknik, men det kan ändå ses som en värdemätare för vilken hög standard britten håller.
Det är sålunda ingen duvunge som Tor Troeng ställs mot den 12 december i Gammliahallen utan en erfaren och tekniskt skolad fighter. Tor kommer att få se upp med Thorpes knästötar i clinchen. Lyckas Troeng ta sig förbi dessa och ta ner britten på mattan så väntar en orkan av elaka triangelstryp och armbarförsök från brittens slingrande lemmar.
Lösningen på gåtan Matt Thorpe ligger i Troengs patenterade standardlösning vars ändlösa sofistikering och finess kan sammanfattas i orden ”brotta, bonka, strypa”. Under Tors senaste match mot Mark ”The Wizard” Weir på Superior Challenge dominerade han stort trots magsjukesymptom och kraftlöshet. Detta var en värdemätning. Om en fysiskt välfungerande Troeng stiger in mellan ringrepen i Gammliahallen så kommer ”12 Gauge” att behöva all ammunition han kommer över för att stå emot åskguden från Norrmjöle. Maineventet på Battle of Botnia 2 bådar för en riktigt spännande och underhållande fight av hög europeisk standard.

Thorpe vs Peter Angerer

http://www.youtube.com/watch?v=EroI_SZX8ps

Thorpe vs Chris Hipkiss

Thorpe vs Rafael Rodriguez

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.