Väktarstatens haveri och Engla

Om en halvtimme tänds många ljus runt Sverige till stöd för Englas familj. Har under dagen träffat många människor som känner vanmäktig vrede som naturligtvis riktas mot mördaren men också mot de poliser som lagt glödheta anmälningar år 2006 och 2007 mot Anders Eklund på hög. Ansvar kommer förhoppningsvis att utkrävas. Återkommer till ett par frågor som borde diskuteras inför framtiden.
1. Varför har inte alla nu levande sexdömda och sexbrottsanmälda DNA-testats? Vi måste få en rejäl diskussion om vilka begränsningar för ett DNA-register för brottsbekämpning vi bör ha för framtiden. Översteprästerna inom integritetstron fick för stort inflytande när nuvarande regler togs. Jag har hela tiden ansett att ett DNA-register över alla män för brottsbekämpning är högeligen önskvärt. Kan USA vakta sina kärnvapenrobotar ska vi väl klara av att vakta ett sådant register. För en del är dock det mesta här i världen omöjligt.
2. Hur i fridens namn kan vi tillåta flerfaldigt sexbrottsdömda våldsverkare, blottare och pedofiler att köra långtradare på våra vägar? Har de vapenlicens också, det vore rent av mindre farligt än långtradare? Den här brottslingstypen har enligt de nu allestädes närvarande psykiatriprofessorerna ett starkt härskarbehov och vad passar då bättre än att ha som yrke att köra 60 tons långtradare i trafiken. Kanske förklaringen till att man ibland haft en långtradare 5 m bakom bakluckan i 110 km/tim. Här måste städas upp i behörigheterna att köra långtradare. Den nu aktuelle Anders Eklund, som absolut inte skulle haft ’långtradarkörkort’ (CE?) har kunnat köra omkring i flera länder och getts möjligheter att mörda hur många som helst och spårlöst försvinna. Helt enkelt groteskt. Var har vi vår väktarstat? Sover den här också? Är även detta omöjligt att åtgärda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.