Riskfaktorerna i trafiken.

I V-K publicerades bilden av en klunga tävlingscyklister som flyger i luften, påkörda av en rattfyllerist i Mexiko. En sund reaktion borde vara funderingar runt drogproblemet i trafiken men som ‘amen i kyrkan’ kommer reaktioner av helt annat slag på tidningarnas kommentarsidor. Skribenterna uppehåller sig vid ‘problemet’ med cyklister och gångtrafikanter i trafiken, senfärdiga åldringar vid ratten, föräldrar som inte ‘håller barnen från gatan’ osv osv. Allt som innebär att bilföraren måste visa hänsyn till sina medmänniskor och sin omgivning beskrivs i termer som för tankarna till en i största allmänhet fascistoid attityd till medtrafikanter (eller snarare mottrafikanter). Av den som sitter omgiven av 1½ ton skyddande plåt borde man kunna kräva en smula vanligt folkvett och lite hänsyn till omgivningen. Många oskyddade trafikanter har redan insett att av vissa bilister är inte mycket i den vägen att vänta. Handsvetts-Tarzan bakom ratten är farlig även utan drogpåverkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>