Sarah Palin väntar på tecken från Gud

Enligt uppgifter i media vet Palin inte ännu om hon ska kandidera i presidentvalet 2012. Hon tänker låta Gud fatta beslutet och väntar på tecken. Man får verkligen hoppas att hon inte hör röster från skyn för då har hon ett allvarligt problem. Förhoppningsvis är det andra tecken hon väntar på och frågan är då hur hon ska tolka dessa tecken. När Karl XII for omkring och krigade avgjordes beslut om anfall genom tydning av tecken från skyn. För ändamålet fanns på den tiden en hoper konsulter, s k teckentydare, som hjälpte beslutsfattarna att fatta rätt beslut vilket var exakt detsamma som Guds beslut. En komplicerande faktor, som man på den tiden inte behövde fördjupa sina hjärnor i, var att fiendearméerna fattade sina beslut på precis samma sätt. Förmodligen (egentligen högst sannolikt) har USA:s republikanska parti en stab av teckentydare som kan översätta de signaler Gud skickar i en strid ström till fru Palin.

En lördag för några år sedan flög en orrhöna rakt in i grillen på vår bil när jag körde 80 km/tim. När jag stannade för att kontrollera skadorna satt orrhönan i utrymmet framför kylarpaketet och blinkade . När jag försökte ta ut den förmodat halvdöda hönan för att avliva henne flaxade hon iväg in i skogen. Samma dag några timmar senare flög ytterligare en fågel, en duva, in i grillen och samma scen utspelade sig i repris. Det fick mig att säga till min fru att dessa händelser var så fullständigt osannolika att jag måste ha vunnit på V75.
Genast vi kom hem kunde jag konstatera på text-TV att jag hade sju rätt och ett ansenligt bidrag till inköp av korv och blodpudding. Frågan är vem som hade skickat budskapet via orrhönan och duvan. Jag funderar än utan att bli klokare.

Om Sarah Palin råkar ut för samma händelser när hon gasar omkring uppe i Alaska är frågan vad republikanernas teckentydare kommer att säga om Guds vilja. ’You have won on V75’??

I Sverige går tillsättningen av statschef inte till på samma sätt som i USA. Något högst slumpmässigt inträffar och sedan får vi vänta i 9 månader på resultatet som också är högst slumpmässigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.