Tvångsvård för sexbrottslingar

Det tycker 92 % i en icke vetenskaplig gallupundersökning. Förmodligen har 92 % tyckt att det borde vara så i årtionden utan att politikerna i riksdagen fått tummen ur …… Det är moderaterna som kommer med detta förslag och kammar säkert hem en massa röster i nästa riksdagsval. Frågan är varför övriga partier ger moderaterna detta frislag. Obegripligt med den folkopinion som råder. Hade sexbrottslingar sedan lång tid tillbaka varit utsatta för tvångsvård hade vi kanske sluppit ett större antal traumatiska mordfall med sexbakgrund. Plus att vi sluppit ett oräkneligt antal sexbrott mot kvinnor och barn utan dödlig utgång. Björklund (folkpartiet) vann med sitt utspel om försvarspolitiken (snarare brist på sådan) en stor del av svenska folkets gunst för någon vecka sedan. Moderaterna kvitterar och utjämnar med sitt förslag om tvångsvård av sexbrottslingar.

Jag väntar nu på att något parti tar upp mängdrabatterna i straffskalan vilka innebär att marginalstraffet för ytterligare ett rån, en misshandel etc är noll (O)! En annan fråga är fallen där flera gärningsmän skyller på varandra. Flera gånger per år frias män för svåra våldsbrott trots att de bevisligen varit på plats och i vart fall kunnat förhindra brottet men inte gjort det. I många av fallen kan inblandade gärningsmän ha offrets blod på sina kläder men frias ändå. Vi borde införa de amerikanska lagarna på detta område. Den svenska kvinna som sitter i amerikanskt fängelse på livstid för att ha varit tillsammans med en mansperson som mördade två personer är ett exempel på denna lag. En sådan ny lag skulle kunna kallas ‘lex Lindome’ efter ett av de vedervärdigaste rättsfallen i Sverige. Men även i denna fråga går nog befolkning och riksdag i extrem otakt. Det finns m a o mycket röster att tjäna i nästa val.

En kommentar

  1. Josefin

    Du har så rätt. Jag är en 18årig kvinna och när jag får chansen att välja så väljer jag ett parti som vill införa tvångsvård på det området. Helt klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>