Carl Philip väljer fel dam

Enlig trovärdig källa är hovet missnöjt med Carl Philips val av kvinnor. Statsministern borde snarast inkalla regeringen i krismöte för att behandla denna viktiga konstitutionella fråga. Vår statsegendom får naturligtvis inte visa dålig smak i dessa hänseenden eftersom vårt statsskick då kan vara i fara. Våga värna stamtavlan.

Annars kom en kallelse till fullmäktige 18/1 för en vecka sedan. Det kom handlingar som säger att för 10 miljoner kan kommunen flyga vidare till 28/2 och sedan är det nedläggningskostnader och (ytterligare) förlusttäckning för 2009 med 3 miljoner. Nedläggningskostnaderna drar ut på tiden eftersom personalen ännu!!! inte är varslad trots fullmäktiges nedläggningsbeslut och trots att förlusterna förbrukat aktiekapitalet.  I vanlig ordning ska man nog inte titta särskilt mycket på de utskickade handlingarna eftersom de verkliga handlingarna kommer i V-K någon dag innan sammanträdet eller presenteras på fullmäktiges förmiddag. Förvirrande att-satser brukar kuppas igenom på fullmäktiges eftermiddag när de flesta förlorat tankeskärpan. Sålunda kan man nu hux flux läsa t tidningen att fullmäktige på måndag kommer att handla om fortsatt flyg till 31/12. En "struntsumma" kostar det säger man, 1,8 milj kr. När det gäller fullmäktiges beslut att bygga ut demensvården är dock en sådan summa helt oöverstiglig.

Diskussionen börjar som vanligt i fel ända.  De 25 miljoner som hittills bränts upp på flyget ökar på kommunens förluster och enligt lagen om ekonomi i balans ska de pengarna sparas in de 3 närmaste åren, ovanpå på de andra sparkraven som följer av ekonomiska krisen. En ren härdsmälta väntar skola och framförallt omsorg under åren 2010 – 2013. Jag begriper personligen inte hur vi ska klara en vettig omsorg de närmaste åren med den oansvariga penningrullning som pågår. Men om budgeten 2011-2013 är det tyst och om man tar upp frågan blir vissa politiker irriterade som om man förstör feststämningen. Tar man inte en ekonomisk diskussion med utgångspunkt i de närmaste årens ekonomiska situation för kommunen blir diskussionen meningslös. Vissa företrädare för de politiska partierna verkar ha ryckt säkringarna i fråga om ansvar för kommunens kärnverksamheter. De som nu försvarar miljonrullningen till flyg på 10-tals miljoner bör kunna svara på var personalneddragningar på minst 30 personal inom äldreomsorgen ska ske de närmaste 2-3 åren. Kliv fram och ta ansvar. Hälsa på äldreboendena och tala om vilka positiva utvecklare ni är.  Alla väntar andlöst.

2 kommentarer

  1. Lea

    1. Vem har sagt att personalen inte är varslad?

    2. Det du läst i tidningen har sin utgång i det material som skickat ut till fullmäktigeledamöterna under fredagen via mail.

    3. Ett malpåsealternativ kostar pengar. Det som diskuteras är att lägga till 1,8 miljoner på malpåse-pengarna så får man flyg 6 dagar i veckan till och från Stockholm.

    Det var inte värt att flyga för 22,5 milj – det tycker nästan alla. Men är det värt 1,8 miljoner mer än att lägga flygplatsen i malpåse?

    Ditt resonemang är – ta hand om skola, vård och omsorg först. Utveckla sen. Men var får vi pengar till utveckling?

  2. major Major

    För den som någon gång har haft goda kontakter med kungens livvakter brukar snarare ett sådant här omdöme betyda motsatsen eller tvärtom. Hovet läcker f.ö. som ett såll när det är missnöjt med det behöver inte betyda något heller. Låt stackaran hållas, de är ju fängslade i konstitutionellt fängelse utan frihet att göra vad de vill (strider mot mänskligta rättigheterna). Tvärtom kan olämpliga kurtiser mycket väl vara ett lyckokast.
    För en gammal republikan är det här bara gammal skåpmat. En knektsläkt är helt ointressant oavsett hur många konstruerade sköldar man korsat sina lansar med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.