Danmark förbjuder kamphundar

Danmark förbjuder 11 raser av s k kamphundstyp. Det blir intressant att följa fortsättningen, Jag tror att Danmarks exempel kan vara något för oss. Sedan vore det bingo om vi också kunde förbjuda olämpliga personer att inneha hund oavsett ras. Knarkare, alkoholister och kriminella borde förbjudas att ha hund på samma sätt som de inte får vapenlicens eller körkort.

Etiketter:

En kommentar

  1. Karin Edlund

    Det är inget vi skall följa! Djuret skall ej lida på grund av människans brister. Har man inte tid och energi för en hund skaffa ingen. Att kunna uppfostra en hund är a och o, vilket dagens människa tydligen inte kan då det har blivit ett gosedjur samt modeflugga. Det finns en anledning till varför en människa ska hålla i kopplet dock borde det vara tvärt om tydligen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>