Polen kastrerar pedofiler

Polen väntas anta en lag om åtgärder vid vissa svåra sexbrott, t ex våldtäkt mot underårig. Till åtgärderna hör kemisk kastrering. Man kan anta att Polen på det sättet minskar antalet framtida brottsoffer väsentligt eftersom våldtäktsmän ofta återfaller i brott.

När vi är inne på avdelningen brott hade V-K i dagens tidning en helsida om att en kriminell mc-klubb lämnar Umeå. Jag tycker det kunde räckt med en liten notis. När hembygdsföreningen i någon glesbygdsby upphör brukar det gå obemärkt förbi i länets största tidning men en liten klick rötägg som schappar stilla och försynt anses vara ett stort allmänt intresse värt en helsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>