Hundlivet är kort

Härmed tillkännages att min gråhundstik dog idag på vårt hallgolv 6 år gammal. Troligen lungödem efter överansträngning i samband med dagens jakt. När hon förlorade medvetandet flöt en hel del blodig vätska ut på hallgolvet. Det började med en överansträngning 18 sept. Jag misstänker överansträngt hjärta som grundorsak. Värre saker kan hända men att förlora en jaktkamrat som gett mig många högtidsstunder i älgskogen känns ändå som en kännbar förlust.  20-taggaren den 6 september blev en av höjdpunkterna i tikens karriär som började med 1:a pris på jaktprov när hon bara var 15 månader gammal. Lite personlig får man väl vara bland all politik.

5 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Känner med dig Håkan!
    Även om det nu ” bara är en hund” så blir hunden en väldigt god kamrat och medlem i familjen! Och det blir tomt när de lämnar! Detta är den jobbigaste sidan med att skaffa en hund!

  2. Anneli Bissmark

    Många tycker nog att det är bara hund som gått bort.Men det blir tomt då ens hund är borta.Våran Alva dog 14 februari i år.En säker väckarklocka varje morgon finns ej mer.Så jag vet hur det känns att mist en trogen vän med 4 ben

  3. Håkan Rombe

    Lärdomar:Efter misstänkt lungödem 19 sept bad jag veterinär kolla hjärtat eftersom det enligt min ringa med. kunskap nästan alltid är hjärtat när lungödem uppkommer. Vet. lyssnar på hjärtat och säger att hjärtat är felfritt.Tiken får slemlösande!!Jag VILLE tro på det och jagade 25 sept med ödem som resultat. 10 okt trodde jag att det var OK att jaga men det var det inte, tiken dog. En läkare sa att en virusinfektion på hjärtat inte kan avslöjas med stetoskop. Följ magkänslan, lita inte på vet. som inte tar lungödem på allvar. Virusinfektionen? borde fått läka ut! En fixstjärna dog för tidigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.