Kungen i medeltiden

Vår kung, som med svenska folkets goda minne tillsatts genom genetisk tombola, har hängt medalj runt halsen på Saudiarabiens kung. Det var inte år 1574 detta hände utan i år 2011! Men vad kan vi vänta oss? Den som är förvånad har mycket lätt för att bli förvånad.

I saudiarabien saknar kvinnorna rösträtt, får inte köra bil, måste spöka ut sig i heltäckande tygskynken när de med makens nådiga medgivande går ut o s v. Våldtagna kvinnor straffas för utomäktenskapliga förbindelser med spöstraff, ja listan kan göras lång. Självhärskaren för denna diktatur får alltså svenska medaljer runt halsen av vår konung Karl XVI Gustaf. Vår statsminister, som uppenbart älskar monarki och kungahus?, tassar försiktigt runt problemet med vår odemokratiska medeltida kvarleva som ständigt orsakar skandalrubriker. "Det ingår inte i hans roll som statsminister att ha någon uppfattning om kungliga utrikes- och inrikespolitiska fadäser".

Acka ja. Det kostar på att vara ur tiden.

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. Arbetare

  Håller med helt. Men förvånad är jag allt, han borde ha ngn i staben med förnuft nog att sätta stopp för dumheter.

 2. Roffe

  Att den medeltida företeelsen kungen gör detta är väl på intet sätt förvånande. Men anmärkningsvärt är att vare sig vår statsminister eller vår utrikesminister tycker det är fel.
  Trots att de representerar det nya arbetarpartiet

 3. Roffe

  Att den medeltida företeelsen kungen gör detta är väl på intet sätt förvånande. Men anmärkningsvärt är att vare sig vår statsminister eller vår utrikesminister tycker det är fel.
  Trots att de representerar det nya arbetarpartiet

 4. Aroon

  Ja jag skulle gärna bo i Saudiarabien om jag hade möjlighet. Tänk ekonomiskt oberoende och fruntimmer runt omkring som passar upp en dgrna i ända. Kanske så också kungen tänker, i alla fall betr brudarna (öh, kvinnorna..)?

 5. Håkan Rombe

  Svar till Aroon (2011-10-04 16:30)
  Låter inte särskilt jämlikt. Jag mår illa över förtryck av människor p g a kön, hudfärg och politisk uppfattning. Därför tillhör varken Saudiarabien eller Nordkorea till mina favoritländer

 6. Mr Cool

  Jag hörde dock inga protester från vänsterhåll när Rumäniens statschef Nicolau Ceausescu (sedemera avrättad) erhöll Serafimerorden som är Sveriges finaste utmärkelse.
  Då var det helt i sin ordning då en man med ”rätt” inställning d.v.s. en kommunist fick utmärkelsen.

 7. Börje Stenmark

  Tack för att du är en modig man Håkan Rombe.
  Det är givande och intressant att läsa dina bloggar.
  Du har verkligen ryggrad och vågar stå för den.
  De flesta män, som jag känner i Storumans kommuns övre del, är totalt ryggradslösa, de är i total motsats till dig.
  Börje Stenmark

 8. Håkan Rombe

  Svar till Mr Cool (2011-10-05 11:26)
  För undvikande av missförstånd. Jag är långt ifrån att vara ”vänster” men anser mig vara liberal och demokrat. Liberalismen har varit lika mycket emot monarki som statsskick som någonsin socialdemokraterna. Cuba och Nordkorea fungerar precis som ärftliga monarkier med kungar av guds nåde, eller snarare Karl Marx nåde.Det är inte bara Ceausescu som honorerats av svenska regeringar. Ingvar Karlsson omfamnade den östtyska diktatorn Honecker och Stasi och KGB infiltrerade Sverige på alla nivåer 1950 – 1990. Läs Birgitta Almgrens böcker om svenska Stasiagenter.

 9. Håkan Rombe

  Svar till Börje Stenmark (2011-10-05 14:12)
  Jag känner åtskilliga män i Tärnaområdet som är förnuftiga och står för vad de säger. En del kommer också med okloka ställningstaganden och är okloka nog att hålla fast vid dem. Jag tror att ryggradslösheten är ganska jämnt fördelad över kommunen. Detta gäller nog även Jantelagen, avundsjuka, häxjaktlusta m fl mänskliga avarter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>