Anja störst

Anja slutar som den största svenska kvinnliga idrottaren genom tiderna. Jag är ingen kalenderbitare men Anjas segrar i världscupen och framförallt antalet medaljer i OS och VM måste vara i särklass. Anja kommer att finnas i "Hall of Fame" över svenska idrottare. När det gäller utförsåkning borde detta "Hall of Fame" finnas i Tärnaby. Det är ju fullkomligt sanslöst att den pyttelilla orten Tärnaby med mindre än 1000 invånare fått fram sådana megastjärnor som Ingemar Stenmark och Anja Pärsson och dessutom flera andra världsstjärnor som Stig Strand, Jens Byggmark, Bengt Fjällberg m fl. Kittelfjällbon Bengt-Erik Grahn var väl också Fjällvindare. Han som åkte slalom som en "virvelvind".

Ett nytt kulturhus i Tärnaby borde inrymma ett samiskt museum, ett alpint Hall of Fame och annat som hör till ett kulturhus. Kommunen borde flytta fokus från Gunnarn ett tag till vår enastående ort Tärnaby där framtiden finns inom turism och kanske gruvdrift, dessa omaka par. Ska gruvarbetare i den eventuella stora gruvan i Rönnbäcken trivas bör kulturhuset vara en viktig del. Kanske gruvbolaget i fråga kan vara med och bidra. LKAB var ju med om att bygga upp Kiruna, t ex det fantastiska stadshuset. 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>