al Qaida inte död

Extremistnätverk breder ut sig till nya områden. Tar man kål på dem i ett land flyttar de genast till andra länder. Religiös extremism, i dessa tider främst då islamistisk extremism, plågar mänskligheten på många håll i världen, i t ex mellanöstern och i Afrika. Blind tro på något är harmlöst när det sker privat och inom hemmets väggar. Farligt blir det när denna blinda tro skall pådyvlas andra människor med hjälp av kulsprutegevär, bomber och frihetskränkande lagar. Det gäller trosläror som nazism (det rena och ouppblandade "folket"), kommunism och extrema religiösa läror av vilken sort det vara må. Just nu är Mali i blickpunkten där islamistiska gangstrar förtrycker folket  med införande av sharialagar i de norra delarna av landet. I Algeriet har ett islamistiskt rövarband överfallit en gasanläggning och tagit gisslan.

Jag ansluter mig till de frihetsideal som man kämpade för i Frankrike 1792, med undantag av det flitiga användandet av giljotinen! Kampen för människans frihet är lika aktuell i dag som då.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Fjodor

    Tyvärr är vi alltför blåögda vad det gäller religionen och hur den starkt kan påverka från individ, grupper och slutligen samhällen. Buddismen exempelvis är väl inte farlig på det sätt den skadar andra länder, mest sitt eget land och dess befolkning, fattigdom och svält. Den som uppfann den här religionen Sidharta Guatama svältades sig själv nästan till döds för att söka svaret på evigt liv. I slutskedet blev han så utmärglad och svag att han började se syner, skorvar i jorden och fann att allt levande på jorden skulle skyddas. En religion byggd på en dåres vanvett beroende av svält och genom hans sinnen satts ur sitt fulla bruk.
    Islam å sin sida hävdar att det är hedersamt att dö, så vad spelar det då för roll om någon dör, i Guds namn blir det då. Det är ju den farligaste av alla religioner och det värsta straff man kunde ge en muslim vore att inte tillåta denne gå i en moské eller be i sina dagliga rutiner. Koranen skulle bortplockas för islamistiska fångar och de skulle inte tillåtas falla på knä och be. På så vis skulle de vingklippas och så småningom börja bete sig normalt eller bli galna. De står och faller med religionen. De flesta religioner är ju mer eller mindre tagna ur fantasin och de flesta handlar om att få ett evigt liv. Det enda säkra vi alla vet är att vi en gång dör och varför skulle det vara så farligt? Växterna dör och nya friska kommer upp. Endast mentalt svaga irrationella individer har denna begränsning att fantisera om olika saker efter döden. Livet är ju det viktigaste och därför måste vi vårda detta.

  2. Håkan Rombe

    Svar till Sven H (2013-01-19 11:52)
    Jag lämnade visst en blotta här. Giljotinen är en äcklig avrättningsmetod och ingen stat använder den nu. Sovjet avlivade sin befolkning med nackskott och genom svält. Hu då! Jag är inte beredd att plädera för dödsstraff i Sverige om stora hjärnan får bestämma.

  3. Håkan Rombe

    Svar till Fjodor (2013-01-19 12:18)
    Ja det är då lite eljest. Vad man ska tro på, om man ska tro och varför. Astronomi har klargjort att det finns minst biljoner solsystem och miljarder planeter liknande jorden och att det i övrigt är mest bara tomrum i världsrymden som ingen varelse kan överleva i. Om detta har mänskligheten varit ovetande om under nästan hela sin existens. Evolutionen har inte löst problemet med behovet av tro på något tjusigt sätt, men kanske om 100 000, 10 miljoner år?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.