Bordellinskolning

Enligt TV har skolpersonal från Storuman spenderat flera tusen kronor på "bordellbesök" i Österrike under en skollägervecka. Konsumtionen begränsade sig endast till åsynen av lättklädda damer + mat men det är ju förskräckligt ändå. Kan det bero på språksvårigheter? Var det en bordell eller ett matställe med lättklädda servitriser? Numera är det väldigt få yngre i Sverige som behärskar tyska. Man kanske trodde man besökte ett kyrkocafé? Och eleverna som var där på lägervecka, vilken värdegrund bibringas de? Nä usch, vilket magplask. Storuman som gjort sig känd för att ligga i Sverigetopp på skolområdet, både grundskola och gymnasium, i offentliga utvärderingar. Magplasket är ett stort misstag och ett undantag från den dominerande bilden av Storumans skolor!

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Edor Abrahamsson

    Har du inte märkt hur det i övrigt ser ut? Kolla hur karlar klär ut sig i tangatrosor och strippar för damer. Hela attityden med att det alltid ska visas bara kroppar överallt har ju blivit i det närmaste en sjuka. Jag tycker det gått överstyr. Osmakligt helt enkelt.

  2. Håkan Rombe

    Svar till Edor Abrahamsson (2013-01-28 09:22)
    När krutröken börjar lägga sig kan kanske sansade bedömningar kan göras. Tydligen är det fråga om en nattklubb med lättklädda servitriser. Bordellen kanske finns på övervåningen, vem vet? Den förre TCO-ordföranden och forna statsrådet (s) Björn Rosengren var på ett liknande olämpligt ställe vilket retade gallfeber på bl a kvinnliga TCO-medlemmar och större delen av det svenska folket men Rosengren klarade sig till vidare karriär som den stågubbe han var. Olämpligheten är nog de flesta överens om. Att betala spektaklet med kommunala medel är trolöshet mot huvudman anser jag. Med tanke på platsen mm tror jag att det är någon alpin skidskola det är fråga om.

  3. Mr Cool

    Detta är inte så mycket att hetsa upp sig över förutom den något klumpiga finansieringen som tyder på orutin. Efter att ha rest med kunder såväl som leverantörer under många år utomlands så VET jag att strippklubbar och senare på kvällen även bordeller ligger mycket högt på önskelistan vid konferenser och mässbesök. Det finns även kunder som kräver detta för att behandla senare förhandling positivt och dessa utpressare kommer främst från kommuner och landsting.

    Men för att återgå till finansieringen så kommer notan från strippklubbar främst i form av mat och dryck och endast i enskilda fall i form av inträde. Det är då näst intill omöjligt att ekonomiavdelningen kan se detta på fakturan. När det sen gäller bordellbesök så kommer räkningen i form av dyrt vin (betalas via kort) eller kontant. I de fall man betalar kontant så fejkar man vid hemkomsten en tjänsteresa med bil (eller flera) med traktamenten inom Sverige så man får tillbaka utlägget. Detta görs givetvis med ekonomichefens och ledningens samtycke.

    Men det bordell och strippklkubbsbesökarna inte verkar förstå är det starka kamratband som uppstått då man tillsammans har deltagit i detta. Efter en sådan kväll är både leverans och kvalitetsproblem mycket lättare att parera. Det mest komiska är då dessa vid hemkomsten omfamnar sin fru/sambo på flygplatsen och talar om den mycket givande konferensen även om de legat och spytt på hotellrummet mesta delen av tiden.

    Avslutningsvis så moraliserar man mest över detta i Sverige medans det i många länder betraktas som ett normaltillstånd och en del i en affärskultur.

  4. Monika Beije

    Att besöka bordell är ett fullt tillåtet nöje för dem som så önskar.Det är ju en affärside’som finns överallt i världen och är efterfrågat.I dethär ärendet skedde besöket efter att kursen avslutats och eleverna åkt hem.En privat angelägenhet således. Allt vore i sin ordning om de inte hade klantat till det och använt kommunens kontokort.Ett ödesdigert misstag som kommer att ge eko i kommunen för en lång tid framöver.Dock i skämtsamma ordalag eftersom skulden till kommunen är reglerad.Mindre roligt är det för den man som fortfarande bor kvar i kommunen.Fördomar mot bordellbesök råder fortfarande på landsbygden,tyvärr.Tiden läker dock som regel alla sår och det kommer säkert nyheter som överskuggar denna lilla ”kontokortsfadäs”.

  5. Håkan Rombe

    Svar till Monika Beije (2013-01-28 21:38)
    Vad jag tror mig veta är köp av sextjänster ett lagbrott i Sverige. I Österrike vet jag inte. Hade de betalat med egna pengar hade mänskligheten nog aldrig fått veta något. Jag har själv svårt för karlar som köper sex på bordeller. Skryter de om det får jag ännu sämre humör. Kvinnokroppar till salu känns inte bra för mig. Den lyckliga horan är en myt som finns och som blomstrar på sina ställen. T ex i Indien.

  6. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    På plussidan i denna ”affär” ligger det fakto att det inte fanns några ungdomar där, när man vara ute på denna suparsväng,och man betalade självmant tillbaka kommunens pengar, INNAN affären uppdagades!
    På minus sidan ligger de fakton att man befann sig härnere i egenskap av tränare och representanter för Tärnabys alpina gymnasium! Att man jobbar med ungdomar som elitidrottar, och man ska vara förebilder för ungdomarna, idrotten och orten!

    Jag satt med i FKU nämnden när disusionerna fördes om att starta detta gymnasium, och vi var ganska klara med att vi inte skulle ha råd med detta gymnasium! Men så lades det fram något förslag som sa att det inte skulle spräcka budgeten, och som jag minns det, sa vi ”ja” med en viss tvekan, och med vetskapen att startade inte vi upp detta skulle man göra det i Umeå istället. Vi trodde ju på detta gymnasium trots allt, och ville ju ha det!
    Vilken ort är bättre lämpad för ett alpint gymnasium, än Tärnaby!?
    Därför känns detta som händer med det nu, bara sååå tråkigt!
    Jag hoppas att man kan ta hand om alla problemen på ett bra sätt, och återupprätta skolans förtroende hos elever, föräldrar och allmänhet!

  7. Håkan Rombe

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2013-01-30 16:06)
    P g a snaskigheten i denna historia har den blåsts upp till orimliga proportioner i riksmedia. Trolöshet mot huvudman kan det inte vara om de självmant dagen efter kontaktade kommunen och betalade tillbaka. Då undrar jag också om det blir något åtal överhuvudtaget om inte könsköp förekommit. Men olämpligheten i beteendet är nog de flesta överens om då det gäller skolpersonal. Lärare och riksdagsmän har jag större krav på än på många andra yrkesgrupper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.