Privatisering bra!

Sedan privatiseringen av apoteken har antal invånare per apotek minskat kraftigt. Vi har alltså bättre tillgång till apotek. Öppettiderna är mycket bättre, särskilt då det gäller värktabletter, nässpray och liknande.Kundnöjdheten är mycket stor. Det är därför fullständigt obegripligt att åtminstone ett riksdagsparti vill återförstatliga apoteken. Tron på planekonomi av sovjetisk modell måste då vara enormt stark. Kanske det är en trosuppfattning?

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/04/15/antalet-apotek-hittills-upp-40/

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Dumheter. Klart att apoteken ska återstatligas. Staten ska ombesörja att finansieringen sköts. Huruvida det är bättre eller ej vad gäller öppettider och annat har ingenting med privatiseringen att göra. Regeringen valde medvetet att missköta apoteket då det var statligt för att kunna rättfärdiga en privatisering. Apoteken ska återförstatligas och sedan skötas korrekt, istället för att riskkapitalister ska kunna lyfta svarta pengar ut ur landet som förtjänst.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Skämtar du? Om jag köper räkost, bananer, TV-apparater, skor etc så undersöker jag varumärken, butiker, öppettider mm och tittar på sortiment, kvalitet, priser etc och köper sedan det jag tycker motsvarar behov och plånbok. Om det säljande företaget gör vinst hit eller dit struntar jag i. Jag skulle definitivt inte köpa en vara som är dyr, har låg kvalitet och säljs i en affär med usla öppettider bara för att vara renlärigt socialistisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.