Juholt och Suhonen

Jag har inte läst Suhonens bok om ”förräderiet” när Juholt tvingades avgå som S partiordförande. Däremot har jag lyssnat till en intervju med Suhonen och det räcker långt. Juholts talskrivare som rimligtvis bär en del av ansvaret för Juholts fall. Den vänstervridning 180 grader som Suhonen och Juholt stod för och som framförallt Suhonen ville ha var synnerligen dåligt tajmad med den allmänna opinionen i Sverige idag. Dessutom sysslade Juholt med att skjuta från höften i flera frågor. Ja han drog snabbt! Var nog snabbast i vilda vänstern! Men i motsats till västernhjältarna på film bommade han oftast målet.  I t ex JAS-affären som handlade om Sveriges insatser i Libyen gick Juholt ut och förklarade att de svenska JAS-planen skulle ”hem” utan att ha förankrat ställningstagandet. Han fick äta upp detta med ränta och som en gest från Alliansen minskades antalet JAS-plan med 1 st. Symbolpolitik!

De i sossetoppen som ordnade Juholts sorti gjorde helt enkelt ett ”måstejobb” för att rädda det egna partiet. Det var sannolikt också bra för Sverige. Jag delar helt uppfattningen i DN:s ledare nedan!

http://www.dn.se/ledare/yvigt-onsketankande/

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Nu tillhör ju jag de som tycker att Suhonen ofta har väldigt kloka inlägg, och jag tror också att det varit pga sin ”högervridning” som man förlorat röster! Naturligtvis är det min åsikt just därför att jag själv är vänstervriden! Men alldelens oavsett, och utan att heller ha läst Suhonens bok, så är maktspelet inom politiken inte fint! Och det är väl ingen som chockas eller förvånas i dag över att näringslivet har direktkanaler in i sosse partiet och vill påverka deras ”vindar” ! Huruvida Juholt varit bra eller dålig för Socialdemokraterna eller svensk politik vet jag inte, men ett märkligt parti är dom tycker jag, socialdemokraterna!

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Suhonens bok om Juholt är kanske lika mycket en bok om Suhonen. Suhonen har ju själv varit synnerligen inblandad som talskrivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>