Olof Palmes mördare

Inför 30-årsdagen av mordet på vår statsminister fylls massmedia av hågkomster. Kvällspressen frossar i spekulationer om vem mördaren är. Ett par hundra lär ha erkänt mordet och sedan har vi alla tusentals personer som ”träder fram” och berättar om sina iakttagelser. Mycket har karaktären av ”Elvis Presley lever fortfarande”.  Privatspanare har det varit gott om och alla anser sig ha bevis för DEN STORA KONSPIRATIONEN. Enligt tankefiguren  att en stor man måste ha mördats av en stor mäktig.konspiration. Det stämde vid mordet på Gustav III då högadeln slogs för sina galna och skadliga privilegier och Stockholm hade en professionell polismästare. Sammansvärjningen avslöjades ganska kvickt och mördaren Anckarström plågades ihjäl.

Stockholm hade tyvärr inte en professionell polismästare 1986, åtminstone inte duktig på brottsutredningar. Hans Holmér tog teatralt över brottsutredningen, viftade med pistoler i TV och var helt fången i teorin om den stora konspirationen med mäktiga stater bakom. Han missade därigenom att det fanns en dömd bombman Tingström som hatade Olof Palme och regeringen och att denne Tingström hade en lejd torped Christer Pettersson som utförde diverse brottsliga handlingar mot betalning. Pettersson var tidigare dömd för mycket grova våldshandlingar. Tingström satt inne men Pettersson lufsade omkring på jakt efter narkotika, alkohol och pengar. Så även denna natt i närheten av mordplatsen. Utredningen hade uppgifter om detta men gjorde inget utan letade mördare i Turkiet, Moskva och Washington. En stor man kan inte bli mördad av en liten kriminell man på samhällets botten. Tyvärr så har vår polisprofessor Leif GW Persson hamnat i denna återvändsgränd. Sannolikhetsläran säger att även osannolika händelser kan inträffa men Leif GW kör på i sin tunnel. Palmes statssekreterare Ulf Dahlsten har i en debattartikel i DN avslöjat hur Christer Pettersson något år före mordet uppsökt regeringskansliet och efterfrågat Olof Palmes vanor. Bara en sådan grej borde ha fått tre röda lampor i utredningscentralen att blinka våldsamt. Men nej. Holmér förberedde väl nästa TV-framträdande.

Den friande domen i hovrätten säger enligt juridiskt språkbruk att mördaren absolut inte är Christer Pettersson och skall sökas på annat håll. Jurister får inte kvälja dom och enligt det synsättet är det bara en person som INTE har mördat Olof Palme nämligen Christer Pettersson. Alla vi övriga svenskar som var vuxna 1986 är därmed mer misstänkta än Pettersson som dömts vara oskyldig! Jag är inte dömd som varande oskyldig och är enligt folket i elfenbenstornen då mer misstänkt än Christer Pettersson! Om vi håller oss till sunt bondförnuft så friades Pettersson i hovrätten för att det inte stod utom allt rimligt tvivel att han var skyldig. Hovrätten kunde mycket väl ha kommit fram till att sannolikheten för att Pettersson är skyldig var 95 %. Men det fattades det där lilla som skulle behövts. Tingsrättens lekmannajury fann dock Pettersson skyldig utom allt rimligt tvivel. Den springande punkten för hovrätten var Lisbeth Palmes utpekande av Christer Pettersson som sattes i tvivel p g a brister vid vittneskonfrontationen. Återigen denne Holmer! Både Lisbeth Palme och andra har beskrivit mördarens flykt med en lunkande lufsande gångart som var typiskt för Christer Pettersson. Om vi håller oss till sannolikheter, hur stor andel män med Petterssons kroppslängd lufsar fram på det viset?

Nu är det som det är. Konspirationsteoretikernas julafton och människor som vill synas kommer plötsligt på att de såg mördaren, walkie talkies, mystiska figurer på Arlanda etc etc. Och naturligtvis mystiska poliser. Och signalementen varierar kopiöst. Men rubriker blir det och lösnummer säljs som aldrig förr.

Jag ska äta upp mina skor om de hittar en annan skyldig än Christer Pettersson. Han fälldes i tingsrätten och var på vippen att fällas i hovrätten. Han är utpekad av Lisbeth Palme. Han var en lejd torped av Palmehataren Tingström. Och han hade kontakter i närheten av mordplatsen som hade tillgång till vapen och han var en tidigare dömd mördare som ansågs farlig för allmänheten.

Tack vare ”TV-filmstjärnan” Hans Holmér är mordet fortfarande ouppklarat. Rent jurdiskt sett, men bara juridiskt!

Etiketter: , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Edor Abrahamsson

  Det tror jag också. Så gick det till. Bra beskrivning.

  Man kan vara nerdrogad precis som när någon går i sömnen, vara helt klar men kommer inte ihåg någonting efteråt. Det kan ha varit så, eller så var han jävligt bra på ljuga trovärdigt. Det finns bara de 2 alternativen. Skyldig var han till skotten i vilket fall och mördat hade han gjort tidigare och klarat sig då också.

 2. gunnar

  jag är inte så säker på att Crister.p. är den rätte palme mördaren ,titta på original utdraget från Lisbets.p. konfrontation,vad hon säger för siffra m.m.,samt vilket nr c.p. har i den konfrontationen
  Det här kan ni se och läsa i Gunnar walls mordgåtan palme (det nr hon pekar ut stämmer inte med petterssons)

 3. JM

  Läs de offentliggjorda förhören! I de första förhören har Lisbeth inte sett mördarens ansikte och majoriteten av signalementen pekar på längre rock och kanske huvudbonad. Christer hade alltid jacka och aldrig huvudbonad. Alla vittnesmål som pekar på Christer kommer efter att Lisbeth pekat ut honom i konfrontationen. De har så att säga ”växt” fram med tiden, ett tydligt varningstecken. Vittnet Lars som mördaren sprang förbi på väldigt nära håll bodde i samma område som Christer och sa att det var omöjligt att det är han. Dessutom har två personer gett Christer alibi från pendeltågsstationerna i Märsta och Rotebro vid tiden för mordet

 4. G.F.

  Tycker du fortfarande att Christer Pettersson är Palme mördaren?
  Hoppas du sett ug:s granskning om pettersson. Och Palme åklagarens Krister Peterson utlåtande i frågan? Kan väl rekommendera att du kan förbereda dig på att äta upp skorna,skulle tro dom smakar bättre kokta med currysås :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>