De 73 teserna S, C och L har spikats upp

Många politiker leker visst ”hela havet stormar” i dessa dagar, Ebba B –T, Ulf K m fl. Dock är hysterikan Sara Skyttedal (KD) tyst för tillfället. Hon kallade ju nyligen Annie Löf (C) Quisling och förrädare. Jag har väntat på att Skyttedal ska kalla centerledaren nazist eller kommunist men jag har inget hört. Har hon av KD försetts med övervakare (ledsagare)??

Det vore ju intressant om de kränkta politikerna och alla på Facebook kunde ägna sig lite åt vad som faktiskt överenskommits mellan C, L och S. Det står på text-TV  sid 160-167 för den som vill veta, 73 st reformer och utredningar den kommande perioden 2019-2022.  Det finns flera inslag i överenskommelsen som den moderatledda regeringen Reinfeldt inte lyckades genomföra eller iddes genomföra under sina 8 år vid makten.

  1. Satsning på försvaret (särintresset ni vet).
  2. Avskaffande av den tillfälliga värnskatten  1/1 2020 som varit tillfällig i snart 30 år! En skadlig skatt som är straffskatt på utbildning och flit.
  3. Utredning om återförstatligande av den svenska skolan. Egentligen enkelt att genomföra. Staten hade faktiskt ansvaret för skolan i ett par århundraden före 1990, vilket fick ett abrupt slut när Göran P i ett slag gjorde Sveriges lärare till kommunalarbetare. Det var nära att stämpelklocka för lärare infördes… Löneläget för gymnasielärare och högstadielärare åkte därefter planmässigt ner i källaren. Begåvade gymnasieelever väljer nu andra yrken. SKL blev bocken som trädgårdsmästare.
  4. Förbud mot nya religiösa friskolor. Förhoppningsvis försvinner de helt efter år 2022.

I övrigt finns många liberala reformer som kommer att stärka Sveriges ekonomi och tillväxt. Dessa 73 punkter är faktiskt mycket imponerande. Särskilt imponerad är jag över att S har gått med på dem. S har alltså tagit rejäla kliv mot mitten i svensk politik. Berömvärt!  Det är ju inte länge sedan röster höjdes i S om förstatligande av banker och socialdemokraterna föreslog  att Sveriges större företag skulle övertas av facket via de s k löntagarfonderna. Kommunism light! Nu när hälften av LO:s medlemmar röstar på ett nationalistiskt, extremistiskt populistparti av den brunblå sorten är det nog klokt att S rör sig mot mitten i svensk politik. Det är den stora medelklassen som partierna i mitten slåss om.

Vad händer i övrigt? Svårt att veta. M borde släppa offerkoftan och bejaka den nydaning av det politiska landskapet vi ser. M behövs för att motverka skadlig vänstervridning av politiken. KD verkar trivas i rollen som populistisk satellit till SD och är egentligen ett 3,8%-parti. Jag sörjer inte om KD med sitt sänke Sara Skyttedal försvinner ur Sveriges Riksdag.

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>