Kristdemokraterna vilse?

Det verkar som om den moraliska kompassen inte längre fungerar för KD under ledning av Ebba Busch Thor. Kompassnålen snurrar runt runt. Utspelen handlar om personangrepp på andra partiledare och ett allt intimare förhållande till SD. Kungen, undersåten och fäderneslandet.Språkbruket är också långt ifrån rumsrent, t ex beskyllningar mot en annan partiledare för att vara en quisling och förrädare. Dubbelblondinerna, Ebba Busch Thor och Sara Skyttedal, kasserar därmed in röster från väljargrupper som frekvent använder ord som landsförrädare och quislingar om i stort sett allt som är till vänster om SD och KD. KD kan kanske inte nå fler sympatisörer framöver än genom att kannibalisera på SD och hur ska SD möta det hotet?.

Skillnaden mellan SD och KD består väl nu mest i att SD är samma parti både före och efter valet medan KD genom populistiska utspel efter valet förefaller vara ett helt annat parti. Många väljare torde fundera över vad det var man röstade på. Grisen i säcken förmodligen.

Och vad säger den gamla kärnan i KD om det spektakel som nu utspelas framför deras ögon. Stackars Alf Svensson! Han skulle behöva några kramar idag.

Tyvärr kommer de populistiska utspelen att fortsätta. Dubbelblondinerna har fått blodad tand. Jag har bevittnat några Livets Ord-möten i TV och på Youtube och sett extasen över ekonomisk framgång och tycker mig känna igen samma typ av upphetsning hos dubbelblondinerna över framgången hos väljarna idag. Framgång till varje pris, även till förlust av moralisk kompass och de gamla kärnväljarna som har kristen moral och etik som rättesnöre. Ulf Ekman flydde till katolicismen när framgången började stå honom upp i halsen. Förmodligen med välfylld bankbok, men det är en annan historia. Sara Skyttedal har för övrigt liksom Ulf Ekman konverterat till katolicismen och hon köper väl därmed hela paketet med homofobi, kvinnans underordning, kvinnan vid spisen, straff för hädelse mm. Ulf Ekman var känd för att på Livets Ords möten högljutt tjoa att han och Livets Ord älskade pengar. Älska pengar!! Ju mer pengar man gav till honom och Livets Ord desto rikare blev man. Pengar, pengar, pengar! Livets Ord tjänar även skattepengar på att driva religiösa friskolor, våra skattepengar.

Skyttedal deltog i en misstävling för många år sedan men vann inte och blev därför inte kvalificerad till miss Universum-tävlingen där hon förmodligen fått träffa rikemanspojken Donald Trump. Idolen? Sara, Sveriges svar på Sarah Palin? Hon som talade med andar på nätterna.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.