”Män” som slår

Detta är en folksjukdom. Enligt någon undersökning är det så många barn som sett sin pappa (äkta-styv- eller bara korkad) slå sin mamma att det förmodligen rör sig om  uppåt 100 000 svenska män som åtminstone någon gång misshandlar sin kvinna. De finns i alla samhällen och socialgrupper vilket socialen och kvinnojourerna vet. Och jag vet!

Jag hörde på ”ringprogrammet” i P1 29/3 och en kvinna ringde och började stundtals gråtande berätta sin situation. Hon vågade inte anmäla honom eller söka hjälp hos kvinnojouren eftersom hon då tillsammans med sin son skulle förlora sin bostad som ägdes av misshandlaren. Hon kände sig helt utan hopp. Jag blev så upprörd att jag kunde ha sprungit ut i skogen och brutit av en tall av frustration! Programledaren gav henne några goda råd och dessutom tror jag att brottsoffrets namn nämndes i programmet så jag hoppas att släkt och grannar sätter stopp för detta missfoster till ”man”.

Jag såg nyss i tidningen att en man som misshandlat sin kvinna och bl a slitit bort hår från hennes huvud dömdes till samhällstjänst och frivårdens behandlingsprogram. Minst 1 år i finkan tycker jag att man kunde kräva för ett så vidrigt brott. Domen är en ytterligare kränkning av brottsoffret.  Besöksförbuden som döms ut skiter ju också  dessa ”män” i.

Om man hör dunsar och skrik från en bostad – anmäl till socialtjänsten. Om någon kvinna har svårförklarliga blåmärken- anmäl! Om det är någon i hög samhällsställning anmäl ändå!. Socialen utreder och i förekommande fall kontaktar polis.Jag har vid två tillfällen i mitt liv anmält misstänkt kvinnomisshandel men kanske borde gjort det fler gånger.

En sista undran. De ”män” som skriver förhånande och hatiska inlägg mot en världskänd svensk 16-årig tjej på sociala medier. De kan väl inte vara friska. Kanske de skulle ställas inför följande fråga: Har du slutat slå din kvinna?

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>