Norska idrottsundret

Vi känner ju väl till Johaugs enorma överlägsenhet i skidspåren. Nu har vi nya under på gång i friidrott. Warholm på 400 m häck vinner tävlingar med uppåt 2 sekunder vilket är en evighet i sammanhanget. 47,1 på sträckan är en nästan obegriplig tid. Han är väl snart under 47sekunder. Bröderna Ingebriktsen, 3 st, spöar nästan alla etiopier, kenyaner etc och springer på tider som ingen annan nordbo ens varit i närheten av. Den yngste spöade stora delar av världseliten på 5000 m när han var 17 år gammal, eller ung!

Jag är helt säker på att övriga världseliten dopar sig i minut och kubik, inte minst Jamaica. Prestationerna tyder på att antidopningsarbetet för närvarande har förlorat kampen. Det var för några år sedan tal om att stryka världsrekorden före ett visst år eftersom rekorden antogs satta efter framgångsrik dopning. Nu är det dags att lägga ned det snacket. Dopningen har aldrig varit så framgångsrik som nu. Obs! Jag har inte anklagat nämnda norska idrottsmän för att vara dopade!!!

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>