Landsbygdsskolor har en framtid

Var du än vänder din blick inom landet Sverige så dyker samma rubriker upp på löpsedeln. Förslagen att lägga ner landsbygdsskolor duggar tätt.

Att vända och se möjligheterna för små skolor är att införa ny teknik. Att en lärare ,med behörighet i specifikt ämne måste finnas i samma rum som eleven ? Kanske inte alltid det behöver vara så. Skolan behöver inte alltid vara ett eget hus och läraren behöver inte alltid finnas i samma rum som eleven.

Vi har en liten erfarenhet av distansundervisning i vårt land. Att få undervisning på distans har inte pedagogiskt utvärderats. För få har använt sig av tekniken. En utredning tillsattes från regeringen och den har kommit med ett svar. Finns att läsa på skolverkets hemsida.

I morgonnyheterna – Västerbottensnytt fanns Vindelns kommunalråd i rutan. De har 4 landsbugdsskolor i Vindeln med sammanlagt 90 elever. De startar nu ett projekt där undervisning på distans där undervisning med datorn som hjälpmedel är en del. Detta ersätter inte klassläraren utan det blir ett komplement. 

Kostar det 8-900.000 för vår kommun att transportera barn från Fredrika till Åsele kanske en del av den summan skulle användas till inköp av ny teknik. Varför inte låta Fredrika och Åsele kommun få en chans till utveckling och tillväxt. Skapa en framtidsskola i Fredrika!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.