Ungdomsråd

Ett bra beslut I går att inrätta ett ungdomsråd i Åsele. Vid nästa Kf skall det bli verklighet. Hur nomineringarna ska ske till undomsrådet har inte diskuterats. Tycker att det är mycket bra att detta beslut har fattats. Viktigt hur ungdomarna nomineras till ungdomsrådet.

Skulle vara på sin plats tycker jag att högstadieelever i vår kommun får driva en fråga varje år kopplat till den del i undervisningen som behandlar hur en kommun sköts. Det skulle vitalisera den politiska debatten och synen på kommunens framtid. Ungdomarna skall så klart beredas plats i det politiska rummet och kommunfullmäktiges talarstol. Detta är fullt möjligt att genomföra praktiskt nu när fullmäktigemöten är förlagda till dagtid.

En kommentar

  1. Sylvia H.

    Det är en fantastisk bra beslut! Om man nu inte slutar där och fortsätter även att dra hit företagare resp. utvecklar företag som vill utvecklas här. Det är inte bara de större företagare som drar hit folk, det är även folk som kom hit pga. att en i familjen har fått ett jobb här. Men vad gör den annan? Han/hon har kanske en bra företagsidé men behöver stöd – självklart ska det finnas eller hur? Även den kan bli större i framtiden och därmed skapa jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.