Det är roligt att vara en del av ett större sammanhang.

Jag menar att det är roligt att få vara en del av oppositionen i Åsele kommun.

Att engagera sig i samhällsfrågor det gör vi allihopa på ett eller annat sätt. När jag återflyttade till Åsele för nu ganska många år sedan var det lätt att tycka si o så. Iverna att gör saker bättre eller insikten om att skulle någon lyssna så måste jag välja och våga ta ställning. Jag förstod att jag måste gå med i ett parti.

I samma veva växte byarörelsen. Byaplaner togs fram för första gången för Åseles del, byaplaner som gjordes av varje by för sig. Byarådet bildades och vi träffades, diskuterade, lärde känna varandra och hade väldigt roligt. Vi skapa en positiv föränring där varje person var väldigt viktig och lika viktig. Så är det också att arbeta politiskt i oppositionen i Åsele.

För att skapa förbättringar trots att vår budget blir mindre är ingen omöjlighet. Att inte tänka nytt och att säga " att befolkningsutvecklingen är vårt största bekymmer, vi sitter där vi sitter och vi måste spara inom hela kommunen de närmsta två tre åren, vi har inte haft ett enda år utan besparinga och några pengar från regeringen är inte heller att vänta"…. Inte kreativt för fem öre!

Att använda ordet spara tycker jag är omodernt och andas icke engagerad, idéfattighet.

Vi vill effektivisera, få pengar över för att investera i en attraktivare kommun att bo i. Att inte lägga ner verksamhet för att tappa ännu flera kommuninnevånare är inte en lösning för framtiden. Alla goda krafter behövs för Åseles framtid.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.