S höjde Landtingsskatten med 50 öre

Gårdagens landstingsfullmäktigebeslut klubbades igenom av den sittande majoriteten Majoritetens syn på demokrati har talat. Vi är störst o flest o vi bestämm! Beslutet om en höjning av landstingsskatten med 50 öre är fattat. Nu återstår det att med socialdemokratins syn på rättvisa att fördela pengarna. Synen på rättvisa och antalet kommuninnevånare-röster i kommande val hänger ihop.

Oberoende vart vi bor skall vi betala denna beslutade höjning av landstingsskatten.

Oberoende vart vi bor skall vi ha en trygg och säker akutsjukvård.

Vi skall alla likvärdigt betala landstingsskatten. Kraven att återskapa en trygghet för kommuninnevånarna i Åsele och Dorotea med att återinföra ambulans i Åsele och att återinrätta akutplatserna på sjukstugan i Dorotea har inte minskat i styrka. Kraven på en likvärdig vård för alla Västerbottens innevånare är starkare än någonsin.

Kostnaderna för S och Mp lösningar med akutbil istf ambulans och bort med akutsjukvårdsplatserna i Dorotea är och kommer inte att bli  lägre. De lösningar vi hade var kostnadseffektiva.Besluten om att rusta ner akutsjukvården i Åsele och Dorotea spar inte pengar. Skulle s och Mp  lyssna på länets innevånare så skulle landstingets ekonomi stå på en mycket stabilare grund.

Läs gärna Ingrid Oscarssons blogginlägg från Dorotea.

http://blogg.vk.se/ingridibellvik/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.