Föreningslivet går varmt just nu!

Årsmötestiden är här och det är en årstid för sig.  För föreningstäta Åsele är det häktiska veckor med åtskilliga mötestimmar när året som gått skall sammanfattas och en ny plan skall göras för det som kommer. Vi befinner oss i vårdandets årstid om vi skall återkoppla till den samiska indelningen av året. att hålla årsmöte, det är lite av att vårda både verksamheten och människorna som är med..

Föreningslivet och den kraft som där finns, för att skapa ett gott klimat där vi bor går att värdesätta. Idéellt arbete/tim går att prissätta. Värdet i pengar är inte viktigt utan det är värdet är att kraften, viljan och idéerna kommer underifrån. Ingen kommenderar, inge går och väntar på att bli tillsagd. Vii gör det vi gör för att vi vill.

Vi tänker inte alltid på att det är just föreningar som driver verksamhet. Att gå på bio t.ex. Hur många arbetstimmar läggs inte ner innan jag köper biljetten. Föreningslivet är unikt för vår kommun, region och land och ibland kan det ta tid för inflyttade att förstå det vi gör. Frivilligheten och den ideella kraften som samhällsutvecklare skapar hållbarhet. Människor finns för varandra och skapar utveckling..

Ett förslag som kommit upp är att alla föreningar i Åsele under kommande verksamhetsår skriver upp sina arbetade timmar. Jag själv som är med i föreningen Centerpartiet har startat. Politiska föreningar är 100% idéella och idéerna som bär har utvecklats under generationer och engagemanget bygger på att skapa ett Åsele med livskraft för framtiden. Vi är med, inte för att vi måste utan för att vi vill.

Jag bokför nu idéellt arbetade timmar och där finns både själva mötestiden men också tiden för planering och förarbete.

Anta utmaningen och starta upp räkneverket för idéell tid du med. Alla ni som är aktiva i inom idrotten kanske kommer att ta ledningen.

Så i februari 2015 då summerar vi. Alla som inte är med i en förening gör slag i saken och gå med. Vävstugeföreningen som bildades 1948 och som fortfarande är aktiv är ett mycket hett tips och Centerpartiet Åsele Fredrika är ett annat. Välkommen in i värmen i den idéella sektorn.

 

 

En kommentar

  1. Pingback: Föreningslivet går varmt just nu | I...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.