Röd nejlika men inga människor

Socialdemokratin i vår kommun har nu i detta forum skrivit.och framfört sin åsikt.

Anmärkningsvärt tycker jag att det är när inlägget är helt anonymt. Finns ingen socialdemokrat i vår kommun som skrivit under. Socialdemokratin är en annonym skrivare som framför sina åsikter under symbolen av en röd blomma. I en liten kommun som vår behöver ingen vara anonym.

I KS au sitter tre personer. Blogginlägget redovisar att beslut om pengar om ombyggnaden fattades 2012 i oktober. Tre personer har alltså mandat att i vår kommun fatta sådana beslut utan att det finns kunskapsunderlag för detta.

 

I en kommun som minskar sin befolkning krävs kloka beslut och kloka investeringar.

Vi saknar inte äldreboenden men vi saknar demensplatser. Vi saknar också boendealternativ som trygghetsboende dit vi kan flytta av egen vilja när vi så vill.

Åsele har inte antagit en ÄLDREOMSORGSPLAN. Investeringar famlar i mörker. Vid informationen till fullmäktige frågade jag tillförordnad socialchef-hur ser åldersutvecklingen ut för Åsele.Svaret fanns inte men det svar jag fick var att gruppen 65 år ökar. Vi har en stor grupp Åselebor som går i pension. Samtidigt vet vi att vi kommer att leva allt längre. Inget konstigt om allt fler kommer att fylla 100 år.

Ska vi i Åsele låna stora summor för att bygga om ett gammalt hus så måste det finnas en god grund för detta som är byggd på att vi har kunskap om hur det ser ut i vår kommun.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.