Bredband även i perifera lägen

Landsbygdsprogrammet förstärks med 2,8 miljarder,  C har arbetat för att detta skall bli verklighet och kompenserar för hela EU:s neddragning i programmet och mer därtill. Tack vare de nya resurserna kan vi dubblera satsningen på bredbandsutbyggnad och femdubbla satsningen på kommersiell service på landsbygden.

Bredbandsutbyggnad är en satsning som betyder så mycket mer än ”snabbare internet”. Det är en revolution för möjligheten att driva företag i hela Sverige, det innebär en enklare vardag för 40 000 studenter som studerar på distans, det betyder ökad attraktivitet, mer e-handel, större möjligheter att jobba hemifrån och i slutändan fler jobb.

Att stoppa mackdöden och bevara lanthandlarna på landsbygden är avgörande för att en ort ska kunna utvecklas och dra till sig fler människor och fler jobb. De nya satsningarna ger förutsättningar för att lanthandlar och mackar, som ofta är ett samhälles nav, kan finnas kvar och utvecklas.
Vi som är politiker kommer aldrig att skapa jobb och tillväxt, men med satsningar som dessa kan vi lägga grunden för entreprenörer och eldsjälar i hela landet. Det kallar jag närodlad politik på riktigt.

I Åsele kommun måste vi ta tillvara på de möjligheter som erbjuds via landsbygdsprogrammet. Vem som sitter i styrande position, den som fick flest röster har full tillåtelse att ta tillvara möjligheter till utveckling och skapa framtidstro även om förslagen inte kommer från de egna leden.

Själv motionerade jag just för många månader sedan just om Bredbandsutbyggnad i perifera lägen. Pengarna söks hos länsstyrelsen. En säker och snabb uppkoppling gör att den mesta o största och ödsligaste platsen att bo på kan bli den mest attraktiva.

Umeå växer så det knakar. Körde från Umeå vid fyratiden i onsdags vilket kanske inte var en bra tid. Jag överdriver inte om det var bilkö fram till Vännäs. Trots dubbelfiliga körfält. Funderingarna har varit många efter onsdagen……

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.