Ambulans JA Tack ! 34 år av Socialdemokratiskt styre bör ta paus!

Vid Allianspartiernas besök Åsele fick de frågan VAD de vill göra om de får majoritet i Landstinget efter valet. En kort sammanfattning kan se ut så här

Vårköerna : Att korta vårdköerna som nu växer. Samtidigt ligger medicinskt färdigbehandlade kvar eftersom akutsjukvårdsplatser tas bort. 2000kr/dygn kostar en akutsukvårdsplats när en vårdplats på medicinsk avdelning kostar 6000kr/dygn.

Mera pengar till primärvården: Sjukstugorna i Västerbotten ligger i botten i jämförelse med övriga landet när det gäller ekonomi. Norrbotten ligger i topp när det gäller satsning på den lilla vårdcentralen. Att tillföra pengar till sjukstugorna är högt prioriterat. Att ge vård nära sparar pengar och minskar det stora budgetunderskott som Landstinget har.

Akutsjuvårdsplatser och Ambulans ska tillbaka till Åsele och Dorotea. Mycket dålig ekonomi att ta bort akutsjukvårdsplatser i Dorotea och Ambulansen i Åsele.

Satsa på personalen: Att konkurrera med Norska löner ansågs svårt men att skapa en arbetsmiljö som är positiv och där arbetsbelastningen minskar på personalen. En sjuksköterska i Norge har en tredjedel så många patienter och högre lön.

34 år av Socialdemokratiskt styre i Västerbottens läns landsting bör ta en paus och det är endast med valsedeln som Åsele kan få tillbaks sin Ambulans och Dorotea sina Akutsjukvårdsplatser.

Landstingsvalet är viktigare än någonsin för de små kommunernas utveckling o framtid. Socialdemokratiskt styre som innebär att Umeå ska växa och Inlandet krympa bör ta paus.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.