100 % hållbar mat!

För mera mat ! och för 100% hållbar mat!

Centerpartiet har aldrig förr varit så mycket landsbygdens parti som nu.

Mera mat för Sverige kan inte försörja sin egen befolkning. Vi måste öka vår produktion av mat och vi måste se till att svenskt jordbruk blir konkurrenskraftigt. Vi ska inte tumma på vår djurskyddslagstiftning för att konkurrera med övriga Europa. Vi är världsledande med att producera miljövänlig mat. Naturbetat kött- inget kan bli mera miljövänligt. Vi skall bli matlandet i Europa!

Fram till 2050 ska vi fördubblat vår-världens produktion av mat. Fundera på den! Jag menar att detta är inget som enbart Sverige kan bidra med men skulle vi fördubbla vår produktion så skulle det innebära att vi kan försörja vår befolkning.

Dagens Västerbottensnyhet var ändå att matlådorna till äldre i Umeå kommer från Märstad. Att sluta att förundras är helt onödigt. Maten vi äter ska vara bra både för människan o miljön. Hur mycket kostar det på för vår miljö att få matlådor till Västerbotten från Märstad?

Vi köper in stora mängder mat för våra skattepengar. Billigaste pris är inte vägledane längre i upphandlingen. andra kriterier väger tyngre. Vi bestämmer vad som är viktigt för vår upphandling till vår kommun.

Kött fritt från antibiotika innebär svensk köttråvara. Vi tillåts inte spruta antibiotika i förebyggande syfte i Sverige vilket är vanligare än vi tror i andra länder i vår närhet.

Antibiotiaresistensen ökar bland oss människor i Sverige. När vi behöver antibiotika biter det inte för vi har fått i oss antibiotika utan att veta om det, på skolbespisningen och inom äldreomsorgen, på våra lasarett.

Detta kommer vi att kunna ändra på som Centerpartister i detta land.

Centerkvinnorna i Åsele bjuder på smakprover av 100% riktig mat. Se annons i Åsele Nytt! Kom och samtala om mat och välj ett provmak av 100 % riktig mat.

Att arbeta långsiktigt målmedvetet är viktigt. Som förälder till barn i vår kommun är det viktigt att fraåga vart barnen o de äldres mat kommer ifrån. Vi tycker tveklöst att det skall lukta nystekta köttbullar! Vi tycker att maten skall tillagas på plats nära den som skall äta den.

Gårdagens föreställning av BRÖT på Trillen värmer ännu. Tänk att få uppleva detta, en dans, en gestaltning av vårt arbete och en del av vår kultur. Helt gratis både för mig och för kommunens skattekassa. Endast de lokalt producerade kolbullarna kostade men det var det minsann värt.

Kulturhuvudstadsåret genom denna dansföreställning, denna berättelse utmed vår älv var helt sagolik.

Kultur ger oss glädje och kraft !

Morgondagen innebär styrelsemöte i Stiftelsen Torvsjö Kvarnar samt debatt i Fredrika. S och V är inbjudna så det är spännande att se om de har tackat ja.

Glad valrörelse önskas er alla! Sprid inga rykten. Rent mjöl i påsen, gärna producerat i Sverige är det som gäller.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.