Åsele en växande kommun för besöksnäringen..

Ja dom har åkt hem nu. v 7 och Göteborgs sportlovsvecka är över. Kvar är en av kommunens minsta byar med ett grandiost spårsystem.

SpårKallen hämtades på väg norrut och visst är det skillnad. Att som 4+ köra runt i ett väl preparerades spår. Att som 8+ ge sig hän i den stora slingan. 10+ , 40 och 61+ gav sig hän ut i den obanade terrängen på det goaste skarföret. Det krävdes där ingen SpårKalle. Det var peparerat av 61an innan skarföret blev ett faktum.

Att mellan turerna njuta av Simhall och Skridskois i centrum gör inte besökarna mindre nöjda.

När jag nu som 61 lyckades ta emot denna ilskna virus som bara barnbarn kan sprida är det extra rehabiliterande att läsa allt detta som inte hanns med v 7. Region Västerbottens 7 goda råd utifrån de tre veckornas alla möten på Grand Hotell i kungliga huvudstaden. Ett råd är :

att aldrig sluta vara nyfiken.! Visst kan man fundera länge på det.

Mera konkret är ändå att det kommer en ny färja som skall trafikera Vasa – Umeå. Visst minns vi den goda tiden då den finska bussturismen blomstrade. Torvsjö Kvarnar var ett stort besöksmål för guidade bussresor från Finland.

I Region Västerbottens sju råd slås det fast att det var inte bättre förr.

En sak var i alla fall klart bättre och det var att människor som prenumererar på dagstidning fick den utburen även på lördagar. Här måste det ske en ändring till det som en gång fungerade. Centerpartiets förslag är en Sam Distrubition. där vanlig post delas ut tillsammans med tiningarna. För detta krävs en ändring i direktiven för postutdelning.

VK vill att vi skall bli elektroniska tidningsläsare. Helt ok för min del men jag har inte prenumererat på nättidningen för att översköljas av reklam.

Skogsmuseet i Torvsjö kommer inom en vecka att finnas med på www.skogsriket.se. ett skogsnätverk. Den 27 inbjuds det till möte i detta nätverk som handlar om konsten att söka pengar. Vi skall aldrig sluta att vara nyfikna! var budskapet från Region Västerbotten.. Där människor träffs där sker utveckling.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.