Veteranidrottare

Man övergår när man blir 35 år till VETERAN idrott – det låter något det…VA…VETERAN…

I alla fall så blev jag också veteranfriidrottare, tävlandes för Jalles TC i några år. Jag har alltid tränat, i hela mitt liv. Först som friidrottare, sedan som gympaledare och tillverkade program åt Korpen.

Sedan blev jag oändligt less på att träna andra (blev övertränad och fick stressfraktur) och utbildade mig till Personlig tränare och bestämde mig för att bli VETERAN FRIIDROTTARE.

Med all den kunskap så återupptog jag mina gamla grenar och tillade en till som jag verkade ha fallenhet. Teknikgrenar – 1/3 styrka, 1/3 fart, 1/3 teknik.

JO tjena, visst jag hade styrkan kvar och mycket fart med 0 teknik. Det blev att börja om igen. Men jag gjorde bra ifrån mig.

Jag kammade hem några silver och några brons under några år i Veteran SM. Ja jag är stolt över det – gammal tant som jag.

Så när jag fyllde 40 så var jag så vältränad att det slog gnistor om mig. Vältränad, väl förberedd och med humöret på topp, jaja kände väl av en hälsena men bara kände av.

Eksjö gick VSM detta år. Fredag en gren lördag resterande 3. Jag var ute efter GULD. Tävlingen startade men drog ut på tiden, började skymma och rubtanbanorna blev hala. Men till sist fick vi börja.

Det kändes bra, varm i kroppen och förväntansfull.
Min tur, ansatsen stämde, 9 milimeters spikar som pressade sig genom rubtanet. Tvärstopp vid sista steget och då BRAST något.

Det visade sig att min inre vadmuskel brast – det var alltså inte hälsenan som krånglat. Kunde inte gå på två månader, haltade konstigt i två till dvs 4 månaders sjukskrivning.

Det är inte värt 4 månaders sjukskrivning för att få bekräftelse på att man inte är 18 år och i TOPP. Nu kan jag tycka att det var slöseri med min tid eftersom jag blev borta från allt så länge. DET VAR INTE VÄRT DET.

GAMMLA TANTER SKA GÅ PÅ TROTTOARER och inte flänga efter medaljer i SM.

MEN….jag fick en silver medalj på det enda kastet som jag åstakom i spjuttävlingen. Den ligger långt ner i träningsväskan.

Så kan det gå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.