Proffs- och Expertbloggare

Ibland blir jag extra fundersam – hur blir man proffsbloggare? Eller expertbloggare?
Går man i en lång utbildning, klarar en hel del uppsatser, skrivningar och uppsatser för att bli proffsbloggare. Det kanske är som i träningsvärlden att man blir LICENSIERAD – man betalar dyra pengar för att gå en utbildning, klarar av muntlig och skriftligt prov för att sedan bli Licensierad.

Men för att bli PROFFS eller EXPERT hur bär man sig åt då?
Vad innebär det egentligen. Tänker jag så, blir jag en aning rädd och det kanske är här som den största skillnaden mellan oss kvinnor och män visar sig. MÄN kan rätt lätt kalla sig för expert på jordbruksredskap, frimärken och galna människor. Jag provade att fråga några under en utbildning om detta fenomen och fick till svar att kvinnor är mer "BRA PÅ" än experter.

Jag undviker experter för jag har så liten tilltro till innehållet, att en människa som kallar sig själv för expert är en "farlig" människa. En människa som har alltför stort ego, som har alltför stor tilltro till sig själv i kunskaps sammanhang. Överdrift av sin egen existens i sammanhanget. Hur många experter går det på ett?proffs? Kan det finns hur många experter som helst?

Själv får jag rysningar av orden – tänk att axla ett sådant ansvar att vara expert. Kan man verkligen titulera sig själv som expert eller är det så att det är något som andra gör. De sätter en etikett på någon som man tycker är "expert" på något.

Experter är kanske människor som kan mycket mer än JAG själv i ett ämne så man TROR att de är experter. Bara för att man saknar kunskapen själv.

Det finns mycket att fundera över. Tror jag kokar mig en balja kaffe och funderar mer.

Ha det härlig dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.